Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα μαχαίρια Φωτήλας- Παπαδημάτος για τις εκλογές στο Δήμο το 2023 (!)

Στα μαχαίρια Φωτήλας- Παπαδημάτος για τι...

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Φωτήλας στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Αχαΐας επεσήμανε ότι ο Δήμος της Πάτρας πρέπει να κερδηθεί, με ένα νέο πρόσωπο, όπως συνέβη και στις εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η ηρεμία και η ενότητα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φαίνεται να είναι υπόθεση διαρκείας παρά το γεγονός ότι οι εσωκομματικές εκλογές κύλησαν σχετικά ομαλά. Οι διαφωνίες που ενδημούν μεταξύ των εσωκομματικών τάσεων άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους με δημόσια ανταλλαγή "πυρών".

Στα μαχαίρια βρίσκονται ήδη Ιάσονας Φωτήλας και Νίκος Παπαδημάτος  με σημείο αιχμής τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Όλα ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του κ. Φωτήλα στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Αχαΐας το περασμένο Σάββατο.

Ο Αχαιός βουλευτής, αναφέρθηκε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Πάτρας και επεσήμανε ότι ο Δήμος πρέπει να κερδηθεί, με ένα νέο πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας, όπως συνέβη και στις εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια με τον Νεκτάριο Φαρμάκη. Αυτό συνέβη παρόντος του επικεφαλής της Παράταξης "Πάτρα Ενωμένη" Νίκου Παπαδημάτου, ο οποίος είχε ήδη δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο της Πάτρας σε συνέντευξη που είχε δώσει σε εφημερίδα.

Ο Νίκος Παπαδημάτος δεν αντέδρασε σε αυτή την έμμεση πλην σαφή πρόκληση από την πλευρά του βουλευτή, προφανώς για να διατηρηθεί το ευχάριστο κλίμα της συνεδρίασης.

Η απάντησή του ήρθε σήμερα με μια ανακοίνωση- φωτιά με την οποία αφενός ανακοινώνει επισήμως αυτή τη φορά υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές, αφετέρου μέμφεται τον κ. Φωτήλα για διασπαστική συμπεριφορά κατηγορώντας τον ότι στις εκλογές του 2019 υποστήριξε παρατάξεις που προέρχονταν μεν από τον φυσικό του πολιτικό χώρο, αλλά από ακραιφνείς αμφισβητίες της Νέας Δημοκρατίας που πολέμησαν και πολεμούν λυσσαλέα τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανώς ο κ. Παπαδημάτος κατηγορεί τον βουλευτή για στήριξη της υποψηφιότητας Νικολόπουλου, στην παράταξη του οποίου ήταν τότε και ο νυν πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης.

Η ανακοίνωση της παράταξης του Νίκου Παπαδημάτου έχει ως εξής:

«Όλοι γνωρίζουν πως τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» και ο επικεφαλής της Νίκος Παπαδημάτος ασκούν διαρκώς και υπεύθυνα τα αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα.

Είναι δε ρητά διατυπωμένο και ξεκάθαρο, πως ο Νίκος Παπαδημάτος θα ηγηθεί εκ νέου της Παράταξης στις Δημοτικές εκλογές του 2023 ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός πόλος που μπορεί να φέρει την αλλαγή στο Δήμο έτσι ώστε να καταφέρει η Πάτρα να κερδίσει χαμένα εδάφη στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Όλοι το γνωρίζουν, εκτός από έναν: Τον κ. Ιάσονα Φωτήλα.

Ο βουλευτής θέλησε, είπε, «να ταράξει τα νερά της λίμνης».

Και πήρε απόφαση, στη διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίασης της νέας ΔΕΕΠ Αχαΐας να "τρυπώσει" πάλι ως καλός «μουσαφίρης», επιδιώκοντας μάταια να διχάσει.

Άγαρμπα και χωρίς ίχνος γνώσης από την ιστορία της Παράταξης, προσπάθησε ατυχώς να επιβάλει στρατηγική και «ατζέντα», παραγνωρίζοντας βασικές παραμέτρους που εγγυώνται την ενότητα και την παράσταση της αυτοδιοικητικής νίκης.

Ίσως λειτούργησε με κεκτημένη ταχύτητα, αφού είναι γνωστός ο διασπαστικός εναγκαλισμός του το 2019 με παρατάξεις που προέρχονταν αφενός από τον φυσικό του πολιτικό χώρο, αφετέρου από ακραιφνείς αμφισβητίες της Νέας Δημοκρατίας που πολέμησαν και πολεμούν λυσσαλέα τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία από τις οποίες ήταν και εκείνη του Νίκου Παπαδημάτου για τον Δήμο Πατρέων.

Ο βουλευτής που συνειδητά αγνόησε την επιλογή της Παράταξης στο πρόσωπο του Νίκου Παπαδημάτου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, επέλεξε δήθεν να "ταράξει τα νερά της λίμνης», ξεχνώντας όμως μια σημαντική πολιτική και φυσική παράμετρο: πως το "Το ΠΟΤΑΜΙ είναι σε κοίτη που δεν γυρίζει πίσω».

Μετά από λίγη ώρα ήρθε η απάντηση του Αχαιού βουλευτή, σε σαφώς χαμηλότερους τόνους, αλλά με εξίσου δηλητηριώδεις υπαινιγμούς περί ...στερνών.

«Δεν θα ήθελα να μπω στην ουσία αυτών που λέει ο κύριος Παπαδημάτος ούτε αν είναι αληθινά ή απαξιωτικά» αναφέρει.

«Τιμώ την ιστορία του στην παράταξη, μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα, που λέει και ο λαός.
Σχετικά με την τοποθέτηση μου, την οποία θα ήθελα και να επαναλάβω, θεωρώ πως εκφράζει όλους όσους θέλουν έναν δήμαρχο και μια Πάτρα, δυνατή, σύγχρονη και προοδευτική.

Εύχομαι στο τέλος να είμαστε όλοι μαζί."

Υ.Γ. Σε ότι με αφορά μόνο ένα θα ήθελα να πω, πως εγώ σε αυτό το κόμμα άργησα να έρθω αλλά δεν θα φύγω ποτέ ….».

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Φωτήλα (εκ των υποστηρικτών του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαϊας Αντώνη Κουνάβη) φαίνεται να αντανακλούν τις απόψεις ενός πολύ σεβαστού αριθμού στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που εκτιμούν ότι για τον Δήμο της Πάτρας θα πρέπει να προκριθεί ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο με χαρακτηριστικά που μπορούν να συντελέσουν στο επιδιωκόμενο της διεύρυνσης και της διείσδυσης σε άλλους χώρους, ώστε να καταστεί δυνατή και η στήριξή του από αυτούς στον β΄γύρο, καθώς η Πάτρα είναι μια πόλη στον Δήμο της οποίας δύσκολα περνάει μια αμιγώς δεξιά επιλογή παλαιού τύπου, όπως ο Νικος Παπαδημάτος, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές δεν κατάφερε να περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο.

Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Παπαδημάτος δηλώνει ακοικτά παρών στις επόμενες εκλογές, δημιουργεί ήδη πονοκεφάλους καθώς αυτό λειτουργεί αποθαρρυντικά για όποιον θελήσει να ηγηθεί σχήματος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις