Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Τα μέτρα θα τινάξουν στον αέρα τις εκπτώσεις»- Το «κυνήγι» της ταυτότητας

Πάτρα: «Τα μέτρα θα τινάξουν στον αέρα τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος

Προβλήματα στην καλή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, και στην Πάτρα, έχει δημιουργήσει η εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της πανδημίας, από το Σάββατο. Οι πελάτες πλέον θα πρέπει να δείχνουν στην είσοδο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή διαφορετικά αρνητικό τεστ. Μαζί με αυτά θα πρέπει να δίνουν και ταυτότητα ενώ οι υπεύθυνοι του καταστήματος θα πρέπει να έχουν κάνει έλεγχο πριν επιτρέψουν σε κάποιον να μπει σε αυτό.

Όλα αυτά τη στιγμή που λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων είχε αρχίσει να αυξάνεται κάπως η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Ζαφειρόπουλος, «σήμερα, Δευτέρα, δεν βλέπουμε κίνηση στα εμπορικά καταστήματα. Το Σάββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων λόγω κορωνοϊού, η κίνηση ήταν φυσιολογική. Ωστόσο ο κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος και νόμιζε ότι τα μέτρα θα εφαρμόζονταν από τη Δευτέρα.

Περιμένουμε να κορυφωθεί η ημέρα, για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κίνηση. Είναι γεγονός ότι τα νέα δεδομένα δημιουργούν μία δυσλειτουργία στα καταστήματα. Είμαστε μικροί επαγγελματίες, μικρά μαγαζιά μέσα στα οποία εργάζονται ένα με δύο άτομα. Αναγκαζόμαστε να σταματάμε την εξυπηρέτηση πελατών  και να ελέγχουμε άλλους. Αυτό δημιουργεί μία χρονική καθυστέρηση. Πολλοί ενώ δείχνουν τα πιστοποιητικά τους, αρνούνται, δεν θέλουν να δείξουν ταυτότητα. Θεωρούν ότι οι μόνο η αστυνομία μπορεί να την ελέγξει.  Δεν μπορούμε να πούμε ότι δημιουργήθηκαν παρατράγουδα, έχουμε όμως μία γκρίνια και υπάρχουν και προστριβές».

Όπως εξηγεί, «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρωί Δευτέρας, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά. Τα νέα μέτρα ήρθαν μέσα στην περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες μέχρι τώρα πήγαιναν αρκετά καλά. Δεδομένων των συνθηκών, μπορούμε να πούμε ότι κάπως «κουνήθηκε» η αγορά.  Τώρα όμως φοβάμαι πως αυτά τα νέα μέτρα θα τινάξουν τις εκπτώσεις «στον αέρα». Φοβάμαι ότι το δεύτερο δεκαήμερο δε θα πάει καλά.

Στον εμπορικό κόσμο υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση. Όλα έγιναν βιαστικά, ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, δεν νιώθει και καλά. Τα ψώνια είναι μία χαρά, είναι ψυχολογία. Θέλεις να μπεις σε ένα περιβάλλον όπου θα είσαι άνετος να διαλέξεις αυτά που σου ταιριάζουν. Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις αλλά πανελλαδικά και συντεταγμένα. Το να γίνει κινητοποίηση μόνο στην Πάτρα δεν θα δώσει τη μαζικότητα που χρειάζεται σε αυτή την ενέργεια».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις