Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα...

Τι θα κρίνει την απόφαση της κυβέρνησης

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν» διαμηνύει σε κάθε τόνο η κυβέρνηση, κάνοντας σταθερά έκκληση για εμβολιασμό, ωστόσο τα «βαριά» επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού ανοίγουν το δρόμο για στοχευμένες, διορθωτικές κινήσεις.

Είναι ενδεικτική η απόφαση για ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων, πέραν της Θεσσαλονίκης, και σε άλλες «κόκκινες» Περιφέρειες, και συγκεκριμένα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία όπου τα κρούσματα κορονοϊού είναι πολλά.

Η μετάλλαξη Δέλτα σε συνδυασμό με την γρίπη, ανησυχούν τους επιστήμονες και την κυβέρνηση. Η προσοχή στρέφεται κυρίως σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Το «φρένο» στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία», σε συνδυασμό με την χαλάρωση των πολιτών στην τήρηση των μέτρων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, και ο φόβος είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στον χειμώνα.

Τι κρίνει τη λήψη ή όχι νέων μέτρων;
Γνώμονας για ενδεχόμενη αλλαγή στην στρατηγική της κυβέρνησης δεν θα είναι, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων αλλά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, όλα θα κριθούν από τις αντοχές των ΜΕΘ. Μόνο τότε, επισημαίνουν, θα συζητηθούν νέα, στοχευμένα περιοριστικά μέτρα.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφεται ρεκόρ διμήνου με 380 διασωληνωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι, και οι οιωνοί δεν είναι ενθαρρυντικοί για την επιδημιολογική κατάσταση το επόμενο διάστημα.

Στη Θεσσαλονίκη ήδη οι αντοχές των ΜΕΘ βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, ενώ εφόσον χρειαστεί θα ζητηθεί η συνδρομή και των ιδιωτικών νοσοκομείων, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Κατηγορηματικό «όχι» σε περιορισμούς στους εμβολιασμένους.
Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί σε όσους πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο, με φόντο την πρόταση του καθηγητή Σαρηγιάννη για υποχρεωτικό self test από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Εκτιμούν ότι θα μία τέτοια κίνηση θα εξέπεμπε λάθος μήνυμα στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας αλλά και δυσαρέσκεια στους εμβολιασμένους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της πολιτείας και έπραξαν το καθήκον τους. Επιπλέον εκτιμάται ότι μία τέτοια απόφαση θα είχε και πολιτικό κόστος.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις