Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθησυχαστικός ο Μαγιορκίνης για τη μετάλλαξη Δέλτα+: «Δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια»

Καθησυχαστικός ο Μαγιορκίνης για τη μετά...

Τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία της τρίτης δόσης

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολιασμού. 

Ειδικότερα, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στις μεταλλάξεις του κορονοϊού SARS-CoV-2 τόνισε τα εξής: «Το στέλεχος Δέλτα+ δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο προφίλ ώστε να καταταγεί ως στέλεχος ανησυχίας ή στέλεχος υπό παρακολούθηση. Δεν βλέπουμε κάποια σημαντική αύξηση σε αυτό που λέει ο κόσμος μεταδοτικότητα- αλλά ουσιαστικά είναι διεισδυτικότητα – σε σχέση με το στέλεχος Δ». 
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «το στέλεχος Α έχει χάσει τη σημασία του με την Δέλτα, δεν θεωρείται στέλεχος ανησυχίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε το στέλεχος Δέλτα κυριάρχησε καθολικά», και επισήμανε ότι οι επιστήμονες δεν βλέπουν να έχει το στέλεχος Δέλτα+ κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε σχέση με το στέλεχος Δέλτα. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι τα στοιχεία από εργαστηριακά μοντέλα, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος «δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή».

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, η τρίτη δόση του εμβολίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τα άτομα που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ γενικά η ενισχυτική δόση έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια επιδημική αύξηση.

«Η τρίτη δόση φαίνεται ότι διευρύνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού σε μεταλλαγμένα στελέχη. Αναπτύσσεται μια ομπρέλα που είναι πιο μεγάλη, οπότε και να προκύψει μια νέα μετάλλαξη, θα έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις