Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ασμάτογλου στο thebest: "Ανένδοτη η κυβέρνηση για τα καύσιμα"

Ασμάτογλου στο thebest: "Ανένδοτη η...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Παρά τις πιέσεις - εκκλήσεις και των πρατηριούχων

Τόσο η κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδας, όσο και ο πανελλήνιος σύνδεσμος πρατηριούχων ασκούν πιέσεις για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Αφορμή οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και τα παράγωγά του που εδώ και αρκετό διάστημα νοιώθουν βαριά στην τσέπη τους οι καταναλωτές. "Το βλέπουμε και στις παραγγελίες" λέει στο thebest.gr ο τ. πρόεδρος των πρατηριούχων Ελλάδας Γιώργος Ασμάτογλου. 

Σύμφωνα με τον κο Ασμάτογλου η κυβέρνηση δείχνει ανένδοτη στην πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Παρά το γεγονός οτι σύμφωνα με τον ίδιο κατέχουμε την τρίτη θέση στην Ευρώπη με την υψηλότερη φορολόγηση στα καύσιμα. Αυτό που ζητήθηκε είναι, να μειωθεί ο ΕΦΚ έστω για το διάστημα της έξαρσης των ανατιμήσεων που προκάλεσαν οι αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας.

Μονόδρομο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα βλέπει και η κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδας, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο πρόεδρος της ένωσης Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εκτιμά πως θα πάρει ίσως και πάνω από έναν χρόνο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, αν όντως αυτή η κρίση είναι παροδική.

Εξάλλου ο τ. πρόεδρος των πρατηριούχων Ελλάδας εκτιμά ως "δώρο-άδωρο" το επίδομα θέρμανσης το οποίο δίνεται. Ειδικά για τις ορεινές περιοχές που έχουν ανάγκη θέρμανσης για περισσότερους μήνες τον χρόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις