Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «μικρή Αμάλ» έφτασε στη Βρετανία και το ταξίδι της πλησιάζει στο τέλος

Η «μικρή Αμάλ» έφτασε στη Βρετανία και τ...

Η τεράστια μαριονέτα της 9χρονης από τη Συρία φτάνει στον τελικό της προορισμό στο Μάντσεστερ

Στο τελικό στάδιο μπαίνει το διηπειρωτικό ταξίδι της «μικρής Αμάλ» της γιγαντιαίας μαριονέτας, ύψους 3,5 μέτρων, που ξεκίνησε από τη Συρία το ταξίδι της προς τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η «μικρή Αμάλ», είναι ένα 9χρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία, που με αφετηρία την Γκαζιαντέπ, μια πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αναζητά τη μητέρα της διασχίζοντας την Ευρώπη, κάνοντας ένα ταξίδι που μόνο φέτος έχουν κάνει πάνω από 17.000 άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο από συγκρούσεις, πείνα και διωγμούς.

Για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους πρόσφυγες, χρειάστηκε να διανύσει έναν μακρύ δρόμο 8.000 χιλιομέτρων, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις. Ανάμεσά τους η Χίος, τα Γιάννενα, τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα, η Ελευσίνα, η Αθήνα, και ο Πειραιάς. Αρνητική υποδοχή είχε η μαριονέτα στην Καλαμπάκα.

Από την Ελλάδα, πέρασε στην Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, πριν ολοκληρώσει το ταξίδι της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Ρώμη, η κούκλα πήρε και την ευλογία του πάπα Φραγκίσκου, ενώ σε πολλές περιοχές, πολίτες τη συνόδευσαν στο ταξίδι της. Ωστόσο αυτοί που συγκινήθηκαν περισσότερο ήταν αναμφίβολα οι ίδιοι οι πρόσφυγες, που είδαν στο ταξίδι της τη δική τους περιπέτεια.

Την ώρα που η τεράστια μαριονέτα θα εμφανιστεί στο Φόλκστοουνν του Κεντ, οι καμπάνες θα ηχήσουν και οι χορωδίες θα αρχίσουν να τραγουδούν. Στις 24 Οκτωβρίου, η μικρή Αμάλ θα γιορτάσει τα γενέθλιά της στο Λονδίνο, με εκδηλώσεις και εργαστήρια που θα διοργανωθούν για παιδιά.

Στις τελευταίες στάσεις του ταξιδιού της, η «μικρή Αμάλ» θα επισκεφθεί το Καντέρμπουρι, το Λονδίνο, την Οξφόρδη, το Κόβεντρι, το Μπέρμινγχαμ, το Σέφιλντ και το Μπάρνσλεϊ. Το ταξίδι της ολοκληρώνεται στις 3 Νοεμβρίου στο Μάντσεστερ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις