Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Ημερίδα από τον σύλλογο «Ερυθρά Γαία»: «Μεσογειακή Διατροφή – Υγεία & Ευεξία μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα του Ελαιολάδου»

Πάτρα- Ημερίδα από τον σύλλογο «Ερυθρά Γ...

Τη Δευτέρα στο «Ελαία» Ρίον

O Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός  Σύλλογος “Ερυθρά Γαία” εκτός από το πολιτιστικό, κοινωνικό και εξωραϊστικό έργο που επιτελεί, κάνει σημαντικά βήματα και σε μορφωτικό έργο και πραγματοποιεί, με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, “Επιστημονική Ημερίδα” μορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με τίτλο:«Μεσογειακή Διατροφή – Υγεία & Ευεξία μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα του Ελαιολάδου».    Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  18  Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:30μ.μ.σε ένα γαλήνιο ελαιώνα τριών στρεμμάτων στο «Ελαία» Ρίον  (Βουρλούμη 20) για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Ισορροπημένης Διατροφής, η οποία εορτάζεται κάθε  Οκτώβριο, σε όλες σχεδόν τις χώρες από εκατομμύρια ανθρώπους.          

            Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση στην ομαλή σωματική και διανοητική υγεία αλλά και στην πρόληψη νοσημάτων. Στόχος λοιπόν του συλλόγου  ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ είναι μέσω της συγκεκριμένης ημερίδας, να γίνουν κατανοητά με απλό και εύκολο τρόπο τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, καθώς και την σχέση της με την ελιά και το ελαιόλαδο. Θα δούμε, πώς παράγεται το βιολογικό λάδι, πώς αυτό προστατεύει το DNA των ανθρώπινων κυττάρων από αλλοιώσεις οι οποίες οδηγούν σε ασθένειες και πως η Μεσογειακή διατροφή αποδεικνύεται τελικά σωτήρια όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για την αειφορία.

            Εξαίρετοι και διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν όπως:

             η Μουγκογιάννη  Αθηνά Δικηγόρος, η οποία θα αναφερθεί στην “Ελιά και το χρυσαφένιο υγρό του Ομήρου μέσα στον χρόνο”

            ο Πανίτσας Χρήστος Ιδιοκτήτης Ελαιοτριβείου θα μιλήσει για την “Μεταποίηση ελαιοκάρπου σε ελαιόλαδο στο σήμερα και τις μεθόδους βιολογικής  καλλιέργειας ελιάς”

            η Τσιχλιά Τζίνα Κλινική Διαιτολόγος -Διατροφολόγος θα μας περιγράψει “Το ταξίδι της ζωής μέσα από την Μεσογειακή Διατροφή» &

            η Μπαρλίγκα Θεοδώρα Πλαστικός Χειρουργός θα αναφέρει τα οφέλη της “Μεσογειακής Διατροφής για Προστασία & Πρόληψη”.

            Στο τέλος της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν μικρά κεράσματα  με γεύσεις και αρώματα ελαιολάδου μετά ζωντανής μουσικής από το Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας “Ευήκοον Μέλος”.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις