Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ασμάτογλου στο thebest.gr: "Πάνω από 1,10 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης από Παρασκευή"

Ασμάτογλου στο thebest.gr: "Πάνω απ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων ζητά μέτρα ανάσχεσης

Δυσβάσταχτες αυξήσεις βλέπει καθημερινά να μπαίνουν σε όλα τα διυλισμένα προϊόντα του πετρελαίου η πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Ασμάτογλου μας εξήγησε πως οι ανατιμήσεις θα είναι σε όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών των πολιτών. Ακόμη και τα ναύλα των πλοίων που έχουν το κύριο μεταφορικό έργο για εισαγόμενα προϊόντα, αυξάνονται και η αύξηση αυτή θα μετακυλήσει στον καταναλωτή, σύμφωνα με τον κο Ασμάτογλου.

"Έχουμε δει πολύ μεγάλες αυξήσεις σε όλα τα διυλισμένα προϊόντα. Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο θα είναι κατά πολύ αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν.  15 Οκτωβρίου του 2020 η τιμή του λίτρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν γύρω στα 80 λεπτά. Στις 15 του Οκτωβρίου φέτος, το αναμένουμε πάνω από το 1,10 λεπτά το λίτρο. Το επίδομα θέρμανσης δεν θα καλύψει το βάρος των αυξήσεων. Σαν πανελλήνια ομοσπονδία καυσίμων προτείνουμε να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τους πολίτες μέσω μείωσης του ΦΠΑ ή/και ακόμη του ειδικού φόρου κατανάλωσης", δηλώνει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων καυσίμων. 

Ο κ. Ασμάτογλου αναφέρθηκε και στο προσωρινό ή όχι των αυξήσεων αυτών. Ο ίδιος εκτιμά πως η χώρα μας -η οποία είναι η τρίτη χώρα στην ευρωζώνη με την υψηλότερη φορολόγηση στα καύσιμα- θα μπορούσε να μειώσει αυτούς τους φόρους και όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί με τις διεθνείς τιμές, να τους επαναφέρει. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θα πρέπει να γίνει και με τα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα έχουν "τσιμπήσει" αρκετά εως τότε, στις τιμές πώλησής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις