Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλάζει πάλι ο Μεγάλος Περίπατος στην Αθήνα- Μπαίνουν μάρμαρα και πλατάνια

Αλλάζει πάλι ο Μεγάλος Περίπατος στην Αθ...

Τι απαντά για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας ο Κώστας Μπακογιαννης

«Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και τις νέες αλλαγές στον Μεγάλο Περίπατο, ο οποίος έχει περάσει στην τελική του φάση καθώς πραγματοποιούνται και οι εργασίες στην πλατεία Συντάγματος.

«Ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε ο κ. Μπακογιάννης, ενώ τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του 2021.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, στην Πανεπιστημίου θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα», είπε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε τους λόγους που επιλέχθηκαν τα πλατάνια: «Πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ότι χειρότερο για το νερό».

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για εσοχές ώστε να μπαίνουν τα αυτοκίνητα, που αφορά τα ξενοδοχεία όλης της πόλης ενώ για το κυκλοφοριακό είπε πως θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το πρόβλημα.

Το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας
Για το άγαλμα της θρυλικής σοπράνο, Μαρίας Κάλλας, που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή και δέχθηκε ανελέητο τρολάρισμα στο Twitter, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα».

Αντιπλημμυρικά έργα
Για τα αντιπλημμυρικά έργα, ο δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαίωσε πως όλοι είναι σε ετοιμότητα στην πόλη, καθώς τα φρεάτια είναι καθαρισμένα ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους καθημερινά.

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», δήλωσε.

«Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά στο μέλλον», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις