Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός- Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τηρήστε τα μέτρα, αλλιώς σπίτι σας»

Κορωνοϊός- Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τηρ...

Άστραψε και βρόντηξε

Αυστηρό μήνυμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι δεν θα ανεχτεί την παραμικρή διαφοροποίηση από την γραμμή της Εκκλησίας. Κάλεσε μάλιστα όσους δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου «να πάνε στα σπίτια και στα μοναστήρια τους και να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους». 

Με αφορμή την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλινίκου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόσχεση που έδωσε ο νέος αρχιερέας, αναδεικνύοντας ότι πρέπει να ακολουθούνται οι αποφάσεις της Εκκλησίας. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, έκανε έκανε ειδική αναφορά στις προσωπικές θέσεις, τις ισχυρές γνώμες, την αμφισβήτηση και την προσωπική ελευθερία που μπορεί να εκφράσει ο καθένας για καταλήξει όμως στο συμπέρασμα πως τίποτα από αυτά δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την βούληση της Ιεράς Συνόδου.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα για πρώτη φορά ο ίδιος και μάλιστα από τόσο δημόσιο και επίσημο βήμα, την λέξη «αποτείχιση» ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όσους τοποθετούν τη βούληση τους πάνω από αυτήν της Ιεράς Συνόδου να αποτειχιστούν και να ιδιωτεύσουν. Σημείωσε ότι όποιος έχει διαφορετικές απόψεις μπορεί «να αφήσει τα καθήκοντά του και να προσέλθει στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του, και από κει να έχει τις θέσεις τις δικές του…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις