Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Μαρίνα Δούρου συμμετείχε στην εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας με θέμα τη Φουστανέλα

Η Μαρίνα Δούρου συμμετείχε στην εκδήλωση...

Ως ομιλήτρια στην εκδήλωση της Κοινωφελούς, Δράσης- Έκφρασης

Η Μαρίνα Δούρου, Creative Director της DUR, προσεκλήθη ως ομιλήτρια στην εκδήλωση της Κοινωφελούς, Δράσης- Έκφρασης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, που οργάνωσε ο Γρηγόρης Μυρώνης με θέμα, ''Φουστανέλα: Εμβληματική και Διαχρονική αξία τέχνης, μνήμης και ενδύματος''.

Ειδικότερα, την αφορμή για τη συμμετοχή της Μαρίνας Δούρου στην εκδήλωση αποτέλεσαν οι σχεδιαστικές αναφορές της DUR στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, με το βάφτισμα “RELEASE” που έδωσε στην συλλογή. Η εκδήλωση φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες όπως, μεταξύ άλλων, τον Νίκο Πλακίδα, τον τελευταίο κατασκευαστή του πανομοιότυπου αυθεντικού παραδοσιακού ενδύματος, βραβευμένος από την UNESCO ως συλλέκτης και κατασκευαστής. Ο γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων ανέδειξε τον ακριβή ορισμό της Φουστανέλας, ως το σύνολο της ενδυμασίας και όχι μόνο της πτυχωτής φούστας, αλλά και τον έντονο προβληματισμό γύρω από τις νοθεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία της η Μαρίνα Δούρου, σχολίασε: «Μία από εκείνες τις Ανοιξιάτικες ημέρες εγκλεισμού του Covid κι ενώ παράλληλα έτρεχαν οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου, οι λέξεις «Ελευθέρωση» και «Αποφυλάκιση» ήταν αυτές που συνέδεαν στο μυαλό μου τα δυο γεγονότα. ''Να αναπνεύσουμε Ελεύθερα'' όπως μετά την Επανάσταση. ''Να αναπνεύσουμε Ελεύθερα'', χωρίς μάσκες. Έτσι εμπνεύστηκα τη φετινή συλλογή της DUR, ''RELEASE'', για να συμβολίζει το νέο ξεκίνημα της ζωής, κάνοντας αφετηρία μας, την προτεραιότητα στην άνεση και την ελεύθερη έκφραση. Η DUR, που έχει ανασύρει την έννοια της Ελληνικότητας στις συνήθειές της, τιμά την επέτειο αυτή με ένα σύγχρονο πουκάμισο που συνοψίζει με απλό τρόπο πολλά από τα στοιχεία της ενδυμασίας των ηρώων κάνοντας τάση την παράδοση. Οι φράσεις 1821-2021 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ, βρίσκονται τυπωμένες στο εσωτερικό του ενδύματος ως αναφορά και ανάδειξη της πόλης των Πατρών. Η DUR, είναι κάτι περισσότερο από ένα brand ανδρικής ένδυσης που ξεπερνά τα 60 χρόνια. Είναι η συνεχής περιέργεια που ξεκλειδώνει τη δημιουργική σκέψη και μας οδηγεί προς τα εμπρός. Είναι η συνείδηση της συνεχούς αλλαγής και της πρόκλησης που πυροδοτούν οι εξελίξεις. Είναι η έρευνα προς την ιστορία που γίνεται lifestyle».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight