Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρατείνονται έως και τις 10/10/2021 οι αιτήσεις για τους Νέους Κύκλους των Σύντομων Προγραμμάτων Σπουδών στο ΕΑΠ

Παρατείνονται έως και τις 10/10/2021 οι ...

Πρόκειται για το Σύντομο Πρόγραμμα Σπουδών, Σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων και εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών

Παρατείνεται έως και την Κυριακή 10/10/2021 και ώρα 23:59, η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τους Νέους Κύκλους Σπουδών των Σύντομων Προγραμμάτων Σπουδών (ΣΠΣ) της ΣΘΕΤ - Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (https://www.eap.gr/2021/09/24/paratash-ypovolis-aithsewn-ps-sthet-eap/).

Το ΣΠΣ – Σύντομο Πρόγραμμα Σπουδών, Σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων και εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) στοχεύει όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην κάλυψη μίας αυξανόμενης ανάγκης πρακτικής (Hands-on) εξάσκησης αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών, Πληροφορικής, Ηλεκτρονικών και σχετικών τμημάτων που συμπεριλαμβάνουν βασικά αντικείμενα ψηφιακών συστημάτων στα προγράμματα σπουδών τους, η οποία δεν καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό στα προπτυχιακά αλλά και περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Ελληνικά ΑΕΙ.

Βασικός στόχος του ΣΠΣ ΣΕΣ είναι να καλύψει τις ανάγκες για εκπαίδευση σε μεθοδολογίες ψηφιακής σχεδίασης πολύπλοκων συστημάτων με χρήση προηγμένων τεχνολογιών μικροηλεκτρονικής (Systems-on-Chip, Field Programmable Gate Arrays) και ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems).

Έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση στην χρήση των παραπάνω τεχνολογιών για την ανάπτυξη εφαρμογών με αξιοποίηση σύγχρονων μικροελεγκτών και των αντίστοιχων ροών σχεδίασης και ανάπτυξης με έμφαση στις εφαρμογές δικτύων αισθητήρων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT). Οι εφαρμογές ενδιαφέροντος εστιάζουν στις ασύρματες επικοινωνίες σε περιβάλλοντα δικτύων αισθητήρων, έναν ολοένα αναπτυσσόμενο τομέα που απαιτεί νέες τεχνικές και πρωτόκολλα για επιτυχημένη επικοινωνία, και ενδεικτικά περιλαμβάνει ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, ρομποτικές εφαρμογές και άλλα είδη εφαρμογών αυτοματισμού καθώς και την αποτελεσματική συλλογή και διαχείριση των δεδομένων τους αξιοποιώντας εφαρμογές υπολογιστικού νέφους (cloud).

Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή e-learning και προσφέρεται σε δύο (2) ανεξάρτητους αλλά συμπληρωματικούς εξαμηνιαίους κύκλους. Κάθε κύκλος διαρκεί 250 ώρες που κατανέμονται σε 16 εβδομάδες, αντιστοιχεί σε 9 μονάδες ECTS και εντάσσεται στο 7ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε κάθε κύκλο ανεξάρτητα, σύμφωνα με τις επιλογές τους και η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε κύκλου οδηγεί σε Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ –Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η ολοκλήρωση και των δύο κύκλων ή η σειρά ολοκλήρωσης κάθε κύκλου σε όσους επιλέξουν να εγγραφούν και στους δύο κύκλους).

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.eap.gr/education/ short-programs/embedded- system-design-and- microcontroller-applications- for-the-internet-of-things/

https://dsmc2.eap.gr/sps-ses/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις