Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μπριζίτ Μακρόν-Μαρέβα Μητσοτάκη: Η συνάντηση στο Παρίσι με μπλε ρουά και total black

Μπριζίτ Μακρόν-Μαρέβα Μητσοτάκη: Η συνάν...

Το total black μεσάτο κοστούμι της Μαρέβας Μητσοτάκη και το μπλε ρουά παλτό της Μπριζίτ Μακρόν.

Τη δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε λίγες μέρες είχαν σήμερα η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόβσκι Μητσοτάκη και η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν. Οι δυο τους συνόδευσαν τους συζύγους τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν τόσο στην επίσκεψή τους στο Ελιζέ, όσο και στο Μουσείο του Λούβρου, όπου εγκαινίασαν την έκθεση Paris - Athènes, Naissance de la Grèce moderne 1675 ‐ 1919 (Παρίσι - Αθήνα, η Γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675 - 1919).

Φτάνοντας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η Μαρέβα Μητσοτάκη συνάντησε ξανά την Μπριζίτ Μακρόν, φορώντας ένα μαύρο κοστούμι, το οποίο αποτελούνταν από μεσάτο σακάκι και φαρδιά παντελόνα.

Η κ. Μακρόν φορούσε ένα μπλε ρουά σταυροκούμπωτο παλτό, πάνω από ένα μαύρο παντελόνι και λευκό πουκάμισο.

 

Εκεί η Μπριζίτ Μακρόν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά έργα τέχνης, τα οποία προέρχονται από μουσεία της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Η έκθεση στο μουσείο του Λούβρου διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και εξετάζει επιρροές που συνδιαμόρφωσαν τον χαρακτήρα της Ελλάδας από το 17ο έως τον 20ο αιώνα, από την βυζαντινή κληρονομιά και την ορθοδοξία έως το ευρωπαϊκό πνεύμα της Αναγέννησης, του Διαφωτισμού και του φιλελληνισμού.

 

Ο Πρόεδρος Μακρόν μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τη σχέση της Γαλλίας με την Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "η Ελλάδα ήταν ένας πολιτισμός πριν καν γίνει έθνος - κράτος. Αυτό είναι βαρύ φορτίο, αλλά είναι κάτι που μας ενέπνευσε".

"Για τη Γαλλία", συνέχισε ο Εμμανουέλ Μακρόν, "ήταν αυτονόητο ότι θα προσέφερε τη στήριξή της για τον Αγώνα για Ανεξαρτησία της Ελλάδος, ότι θα στηρίζαμε την Ελλάδα σε κάθε της βήμα, καθώς η Ελλάδα είναι η εστία του πολιτισμού. Από αυτόν τον πολιτισμό αντλούμε τις ρίζες μας, τη φαντασία μας, αλλά και τα σημεία αναφοράς μας, είτε είναι καλλιτεχνικά, είτε φιλοσοφικά και άλλα".

Επίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η σχέση Ελλάδας και Γαλλίας είναι "μια ιστορία αγάπης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight