Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Κορμός σοκολάτας, νόστιμος και υγιεινός

Κορμός σοκολάτας, νόστιμος και υγιεινός

Δείτε πώς θα τον φτιάξετε

Όταν η δυνατή ζέστη του καλοκαιριού φεύγει, η αγαπημένη σοκολάτα έρχεται ... Κορμός σοκολάτας με υγιεινό φιστικοβούτυρο και αγνό μελι από το foodurismo! Ωραίο κέρασμα, άψογο συνοδευτικό για τον καφέ, ιδανικό για σνακ στο σχολείο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ FOODURISMO

200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα υγείας 70 γρ. φυστικοβούτυρο 30 γρ. μέλι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ίση ποσότητα φυστικοβούτυρου και μελιού, 50-50) 100 γρ. μπισκότα digestive 1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ κορμος σοκολατας chocolate roll

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κόβετε σε κομματάκια τη σοκολάτα και την λιώνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε. Σπάτε τα μπισκότα και τα προσθέτετε και αυτά, ρίχνετε και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο, το ισιώνετε κάπως ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι, το τυλίγετε σφιχτά με το λαδόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τώρα που ακόμα έχουμε χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες μπορείτε να διατηρήσετε και εκτός ψυγείου τον κορμό. Αν όμως θέλετε να τον έχετε στο ψυγείο, θυμηθείτε να τον βγάλετε καμιά ώρα πριν τον καταναλώσετε γιατί σκληραίνει αρκετά στο ψυγείο.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life