Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει Πέμπτη και Παρασκευή η ενορία της Αγίας Σοφίας

Πάτρα: Πανηγυρίζει Πέμπτη και Παρασκευή ...

Το απόγευμα της Πέμπτης στον εσπερινό και το πρωί της Παρασκευής 17/9 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Την μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, Πίστη, Ελπίς και Αγάπη που έζησαν επί Αυτοκράτορος Αδριανού, τιμά η εκκλησία μας στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Σοφίας με επίκεντρο τον ομώνυμο ιερό ναό όπου στις 11 το πρωί της Πέμπτης 16/9/2021 θα γίνει η έξοδος της εικόνας της Αγίας Σοφίας στην είσοδο του ναού για να ξεκινήσει το ιερό προσκύνημα από τους πιστούς.

Θ’ ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχιερατικός, πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίςο και θα κηρύξει το Θείο λόγο ενώ μετά τις 9.30 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη Αρτέμιου Αργυρόπουλου.

Το πρωί της Παρασκευής 17/9/2021 στην Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής στον μεθεόρτιο εσπερινό θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

Όπως αναφέρει η Wikipedia, για την Αγία Σοφία, όταν ο Αυτοκράτορας Ανδριανός έμαθε ότι η ίδια και οι τρεις κόρες της ήταν χριστιανές, διέταξε να τις συλλάβουν. Ζήτησε να παρουσιαστούν μπροστά του οι τρεις κόρες, μία-μία. Πρώτη η δωδεκάχρονη Πίστη, η οποία δε δέχτηκε να απαρνηθεί τη χριστιανική πίστη, οπότε αποκεφαλίστηκε. Ακολούθησε η δεκάχρονη Ελπίδα και η εννιάχρονη Αγάπη, οι οποίες ομοίως δεν απαρνήθηκαν την πίστη τους και αποκεφαλίστηκαν.

Η μητέρα τους Σοφία ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες δίπλα στους τάφους τους, όπου και παρέδωσε το πνεύμα της.

Υπολογίζεται ότι απεβίωσαν περί το 137 μ. Χ. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη και των τεσσάρων στις 17 Σεπτεμβρίου.

Πολλοί πιστοί αναμένεται να περάσουν και να προσκυνήσουν τη Χάρη της Αγ. Σοφίας και των τριών θυγατέρων της στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Πάτρας όπου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν με όλα τα προσήκοντα μέτρα προστασίας κατά του Covid 19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις