Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το αλαλούμ πάει με το ...λεωφορείο: Τι χρειάζεται για αστικά δρομολόγια- Πώς γίνονται οι έλεγχοι στα υπεραστικά

Το αλαλούμ πάει με το ...λεωφορείο: Τι χ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όσα πρέπει να ξέρουμε

Αλαλούμ επικρατεί με τα νέα μέτρα και στις μετακινήσεις. Μετά από νέο ΦΕΚ προκειμένου να επιβιβαστεί κανείς σε αστικό λεωφορείο, όποιας ηλικίας κι αν είναι αυτός χρειάζεται μόνο τη μάσκα του και κανένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.

Αυτά χρειάζονται κατά τα υπεραστικά δρομολόγια, δηλαδή σε ταξίδια εκτός νομού. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών, μπορούν να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) που πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δαπάνη των επιβατών, και αποδεικνύονται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης είτε σε έντυπη μορφή , είτε μη ηλεκτρονικό τρόπο. Ειδικώς η δήλωση self-test εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Να σημειώσουμε ότι όπως ενημερωθήκαμε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαίας, οι έλεγχοι των απαραίτητων εγγράφων γίνονται από τις αρμόδιες αρχές, και όχι από το ΚΤΕΛ καθώς δεν έχει δικαίωμα ελέγχου,  είτε κατά την είδοσο στο λεοψωρείο είτε κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι τσουχτερό και αγγίζει τα 300 ευρώ ενώ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν 14 μέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ενώ το πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να είναι 180 ημερων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις