Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης στον αγιασμό του κτιρίου των «Μαχητών»

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης στον αγιασμό του...

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας των «Μαχητών» που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχει δυναμικότητα 50 ατόμων -Περιλαμβάνει & τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας 13 ατόμων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13/9/2021 στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας του κτιρίου των «Μαχητών» στην περιοχή της Δροσιάς.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας των «Μαχητών» κατασκευάστηκε με φορέα υλοποίησης το Δήμο, σε χώρο του Σταθακοπούλειου, για την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση, δυναμικότητας 50 ατόμων, ενώ λειτουργεί εκεί και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας 13 ατόμων.

Ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης απευθυνόμενος στα παιδιά στους φροντιστές και στους γονείς τους είπε:

««Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στους «Μαχητές». Πριν λίγους μήνες παραδόθηκε όλο το κτιριακό συγκρότημα που τους στεγάζει και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Ξεκινάει λοιπόν σήμερα η λειτουργία του και ευχόμαστε αυτή να είναι ανεμπόδιστη, να υπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε το κτίριο. Τα παιδιά μας να έχουν όλη τη βοήθεια που πρέπει.

Ο Δήμος και το Κληροδότημα Σταθακόπουλου θα στηρίζουμε όλη αυτή τη προσπάθεια.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνούμε το κύριο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και που είναι η λειτουργία του κτιρίου, την οποία δυστυχώς η συγκροτημένη πολιτεία, οι κυβερνήσεις μας, την άφησαν πάνω στους εθελοντές, στους γονείς των παιδιών. Να λειτουργήσουν δηλαδή αυτοί ένα χώρο ο οποίος χρειάζεται υψηλό επαγγελματισμό, χρόνους και χρηματοδότηση.

Άρα πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η υγεία και η πρόνοια  να υπάρχει σε όλο το χώρο αυτό, να χρηματοδοτούνται και να υπάρχουν όλοι οι εργαζόμενοι που απαιτούνται και να λειτουργήσει το κτίριο και τις υπηρεσίες το ίδιο το Υπουργείο.

Δεν πρέπει να φορτώνουν το βάρος στις πλάτες των γονέων, οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν ταυτόχρονα για να γεμίσουν το ψυγείο της οικογένειάς τους.

Είναι λυπηρό οι Κυβερνήσεις να αντιμετωπίζουν ως κόστος τις ανάγκες των παιδιών μας.

Νομίζω ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα επιβάλλουμε να αναλάβει τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία το Υπουργείο, γιατί αυτό είναι το σωστό».

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις