Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ. Μιχαηλίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει σκοπίμως την πραγματικότητα- Στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση

Δ. Μιχαηλίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει σκ...

Ταυτόχρονα, πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογραμμίζουν ότι υπάρχει αυστηρότατο νομικό πλαίσιο που αυτή η κυβέρνηση το σέβεται απολύτως

Στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση των εφήβων και η ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό, υποστήριξε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, σχεδιάζονται προγράμματα μαθητείας για τους εφήβους 16-18 ετών, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας που επιθυμούν. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόκειται για προγράμματα πληρωμένης μαθητείας στα οποία θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες να απασχολούνται και να εκπαιδεύονται και να ολοκληρώνουν κανονικά το σχολείο τους.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου στη συνέντευξή της τόνισε ότι στόχος είναι «η εξεύρεση μίας καλοπληρωμένης και ενδιαφέρουσας δουλειάς για ενήλικες, που, δυστυχώς, λόγω της αδράνειας των προηγούμενων ετών, ακόμα διαμένουν σε μονάδες παιδικής προστασίας και διευκρίνισε ότι αφορά σε μαθητεία των εφήβων οι οποίοι είναι από 16 ετών έως 18 ετών», ενώ συμπλήρωσε ότι η αντιπολίτευση διαστρεβλώνει σκοπίμως την πραγματικότητα.

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θέλουν να μένουν τα παιδιά σε ιδρύματα, μετά τα 18 τους, εφόσον έχουν περάσει όλη τους τη ζωή, όλη τους την παιδικότητα μέσα στα ιδρύματα, να μένουν εκεί με επιδόματα, γιατί αυτή είναι η πολιτική που προτείνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αλλάζουμε τίποτα εργασιακά δεν προτείνουμε οποιαδήποτε εργασιακή αλλαγή» συμπλήρωσε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτά χρειάζονται μία κινητριοδότηση, ώστε να βγουν από το ίδρυμα.

Ταυτόχρονα, πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογραμμίζουν ότι υπάρχει αυστηρότατο νομικό πλαίσιο που αυτή η κυβέρνηση το σέβεται απολύτως.

«Όσα λοιπόν ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προώθηση παιδικής εργασίας είναι fake news» υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις