Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Pesto eggs: Πώς να φτιάξετε τη νέα γευστική τρέλα του TikTok

Pesto eggs: Πώς να φτιάξετε τη νέα γευστ...

Mε τι να τα σερβίρετε

Ανακαλύψαμε μια εναλλακτική πρόταση για τα τηγανητά αυγά και θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Πρόκειται για τα «pesto eggs», όπως τα αποκάλεσε χρήστης του TikTok, δηλαδή για αυγά που αντί να τηγανιστούν σε λάδι τηγανίζονται σε πέστο! Μπορεί τα αυγά από μόνα τους είναι αλμυρά, το πέστο προσθέτει πικρές, γλυκές και πικάντικες νότες που ολοκληρώνουν τη γευστική αρμονία των αυγών.

  •  Πώς να φτιάξετε τα «αυγά πέστο»

Ζεστάνετε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Το μέγιστο της θερμοκρασίας πρέπει να είναι μέτριας έντασης, καθώς η υψηλότερη θερμότητα μπορεί να κάψει τα βότανα και τους ξηρούς καρπούς στο πέστο.

Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο πέστο στο τηγάνι σας. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, να είστε όσο γενναιόδωροι θέλετε.

Το πέστο θα αρχίσει να λιώνει σιγά σιγά, όσο θερμαίνεται, όπως και ένα κομμάτι βούτυρο. Όταν θα έχει λιώσει εντελώς θα είναι έτοιμο για τηγάνισμα.

Σπάτε το αυγό σας απευθείας στο τηγάνι. Αφήνετε το αυγό να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά έως ότου τα ασπράδια ψηθούν και φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία μαγειρέματος, μπορείτε να βάλετε από πάνω ένα καπάκι.

Mε τι να τα σερβίρετε

Μπορείτε να βάλετε τα αυγά πέστο πάνω σε τοστ για πρωινό ή να τα συνδυάσετε με ρύζι για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Ως topping, μπορείτε να βάλετε λάδι τσίλι ή λίγο tabasco για να προσθέσετε ένα μπαχαρικό με βάση το πιπέρι.

Εxtra tip: Αντί για τηγανητά αυγά μπορείτε επίσης να φτιάξετε scrambled pesto eggs. Απλά ρίξτε το μείγμα στο πέστο που έχετε στο τηγάνι ακριβώς με με τον ίδιο τρόπο που τηγανίσατε τα αυγά.

Πηγή:olivemagazine 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life