Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μίκης Θεοδωράκης: "Έφυγε" για το τελευταίο του ταξίδι- Ποιοι έδωσαν το "παρών"

Μίκης Θεοδωράκης: "Έφυγε" για ...

Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη της Αθήνας

Με τρισάγιο χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ξεκίνησε η τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου μουσικού Μίκη Θεοδωράκη. Aκολουθούν οι επικήδειοι λόγοι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου και τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το πλήθος όταν το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού. Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης ο κόσμος αποχαιρετούσε τον κορυφαίο δημιουργό φωνάζοντας «αθάνατος».

Υπό βροχή, πλήθος κόσμου παραμένει έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη. 

Στο ναό βρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μανδώνη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Xiλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας έκλιναν το γόνυ κατά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Η διαδικασία απόδοσης τιμής στον μεγάλο Έλληνα ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη της Αθηνας και πλέον, το τελευταίο ταξίδι του στη γη της Κρήτης, όπου «ξεκουράζονται» οι γονείς και ο αδελφός του Γιάννης θα ξεκινήσει μετά την τελετή αποχαιρετισμού, κατά την οποία επικηδείους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ηδη, στη Μητρόπολη παίρνουν θέση οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της χώρας. Λίγα λεπτά μετά τις 2 στη Μητρόπολη έφτασε η Μαρία Φαραντούρη, η εμβληματική ερμηνεύτρια του Μίκη Θεοδωράκη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Τηλέμαχο Χυτήρη και λίγο αργότερα ο συγγραφέας του «Ζ», Βασίλης Βασιλικός.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις