Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: 3.000 οι θεατές στην συναυλία Πρωτοψάλτη - Χατζηγιάννη στο Παμπελοποννησιακό

φωτό από fb

φωτό από fb

Ο Μητροπολίτης Πατρών έκανε αναφορά στον εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη

Με μία αγκαλιά τραγούδια μας ήρθαν στην Πάτρα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ενθουσίασαν το κοινό το βράδυ της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η προσέλευση του κοινού έφτασε τα 3.000 άτομα με τη νεολαία να δίνει δυναμικό παρών. Ήταν μία όμορφη βραδιά με τους δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όπως ήταν φυσικό δεν έλειψε και η τιμητική αναφορά στον εκλιπόντα σπουδαίο μουσικό δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος στο τέλος της συναυλίας χρησιμοποιώντας τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ανέφερε πως ο ήλιος ο νοητός είναι ο Ιησούς Χριστός.

Στη σκηνή στο τέλος μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών ανέβηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ευχαρίστησαν τον κόσμο για την θερμή ανταπόκριση του. Ο κ.κ. Χρυσόστομος έκανε και στην αρχή της συναυλίας την σχετική εισαγωγή ευχαριστώντας τους δύο καλλιτέχνες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν για τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως και όλων των δομών της όπως το συσσίτιο, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης  θα δώσει το προσεχές Σάββατο 11/9/2021 στις 21.00 στον αίθριο χώρο του Πάρκου Ξυστρή, στον Πύργο, συναυλία με κουπόνι ενίσχυσης 5 ευρώ υπέρ των πυρόπληκτων κατοίκων του δήμου.

 

φωτό από fb Μητρόπολη Πατρών

φωτό από fb Μητρόπολη Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture