Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Περιφέρεια και Μητρόπολη Πατρών διοργανώνουν φιλανθρωπική συναυλία με Άλκηστη Πρωτοψάλτη και Μιχάλη Χατζηγιάννη

Περιφέρεια και Μητρόπολη Πατρών διοργανώ...

Διατίθενται κουπόνια των 10 ευρώ στους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζει το έργο της Εκκλησίας για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και  τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Βρισκόμαστε δίπλα στις τοπικές Μητροπόλεις όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, πόσο μάλλον σε μια τόσο δύσκολη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου ανακοίνωσε την συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών για την πραγματοποίηση της συναυλίας με τίτλο «Μια Αγκαλιά Τραγούδια», που έχει στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

«Την ερχόμενη Δευτέρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας συνδιοργανώνουμε συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και  τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Είναι ένας τρόπος να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση.

«Με αυτήν την συναυλία θα απαλύνουμε τον πόνο των ενδεών και εμπερίστατων συμπολιτών μας» πρόσθεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κι ευχαρίστησε την Περιφέρεια που είναι αρωγός στην προσπάθεια φιλανθρωπίας, προσωπικά τον Περιφερειάρχη «για την πολύ μεγάλη αγάπη και τον σεβασμό στο έργο της Εκκλησίας», αλλά και το Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του Σταδίου. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία που έχει η ενότητα και η συνεργασία για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, σε μια εποχή με τεράστιες δυσκολίες όπως αυτή που διανύουμε και τόνισε ότι η τοπική Εκκλησία προσπαθεί να ανταποκριθεί με κάθε τρόπο στο έργο της υπέρ των αδυνάτων αδελφών μας, στηρίζοντας πάνω από 2000 συμπολίτες, μέσα  δώδεκα δομές που λειτουργεί.

Για τη συναυλία διατίθενται κουπόνια των 10 ευρώ στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, καθώς με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχυθούν κυρίως τα κοινωνικά συσσίτια (κεντρικό, ενοριακά), αλλά και ευρύτερα το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, όπως δομή προσφοράς φαγητού στο σπίτι, η οποία σε ανήμπορους να μετακινηθούν (εξυπηρετείται από ιερείς και εθελόντριες πρεσβυτέρες), Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, ξενώνας φιλοξενίας συγγενών απόρων ασθενών, φοιτητική εστία αρρένων, εκκλησιαστική εστία για τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου που προέρχονται από άλλες περιοχές,  ταμείο υποτροφιών για απόρους φοιτητές, ταμείο αλληλεγγύης κληρικών για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, το κελάρι της αγάπης, (κοινωνικό παντοπωλείο) κ.α.

«Ο Πολιτισμός πρέπει να παραμένει ζωντανός, παρά τις δυσκολίες. Αν μάλιστα  συνοδεύεται από δράσεις και συνεργασίες, τότε μπορεί να παράξει κοινωνικό έργο. Αυτό ακριβώς πράττουμε στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι βρισκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 με ώρα έναρξης στις 20.00 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture