Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες Υγείας “ζητά” η σύγχρονη αγορά εργασίας

Περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματ...

ΣΒΙΕ: Η πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στην Ελλάδα

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία, έχει γίνει πια ξεκάθαρη η αξία του κλάδου Υγείας. Αναδείχθηκε η σημασία όλων των ιατρικών, παραϊατρικών και υποστηρικτών επαγγελμάτων που τον συνθέτουν, από τους νοσηλευτές και τους ακτινολόγους μέχρι τους φαρμακοποιούς.

Οι παράγοντες που ευνοούν τον κλάδο, σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, είναι πολλαπλοί:

  • Η γήρανση του πληθυσμού και η αύξηση της διάρκειας ζωής,
  • Η αύξηση των ασθενών με χρόνιες παθήσεις,
  • Η βαθύτερη εξειδίκευση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στον κλάδο περίθαλψης αλλά και υποστήριξης.

Στην κορυφή των επαγγελμάτων του μέλλοντος

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς κύρους εταιρείας συμβούλων McKinsey, τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, μαζί με τα επαγγέλματα που αφορούν στη φυσική κατάσταση-ευεξία και τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μόνο στις ΗΠΑ, αποτελεί επίσημη εκτίμηση ότι η απασχόληση στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας αναμένεται να αυξηθεί 15% ως το 2029, και σε ορισμένες ειδικότητες, όπως η νοσηλευτική και η εργοθεραπεία, να ξεπερνά το 50%.

Η προοπτική για τις σπουδές Υγείας στην Ελλάδα είναι εξίσου θετική, αφού ο τομέας Υγείας αναμένεται να έχει ανάπτυξη πάνω από 3% κάθε χρόνο μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα. Μάλιστα, στην περίπτωση της χώρας μας, την απορρόφηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών Υγείας έρχεται να ευνοήσει και η ανάπτυξη ειδικών αγορών. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις θα ανοίξουν θέσεις εργασίας ειδικά για αποφοίτους με άρτια κατάρτιση και εξειδίκευση στο ευρύτερο αντικείμενο της Υγείας.

Σπουδές Υγείας: Τι πρέπει να προσέξει ο μελλοντικός επαγγελματίας

Σίγουρα η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τους αποφοίτους Λυκείου που ενδιαφέρονται σοβαρά να ασχοληθούν με το χώρο της Υγείας. Ωστόσο, για να πετύχουν, είναι σημαντικό να κάνουν σωστές, έξυπνες επιλογές.

Η εμβάθυνση που γνωρίζουν οι ειδικότητες του χώρου, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας, οι συνδυαστικές ανάγκες τόσο των ασθενών στους φορείς Υγείας όσο και των πελατών στους συναφείς επαγγελματικούς χώρους, δημιουργούν νέες απαιτήσεις. Ο μελλοντικός επαγγελματίας Υγείας καλείται, από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των σπουδών του, να διαθέτει κατάρτιση και πρακτική εμπειρία. Να είναι δηλαδή practice-ready, έτοιμος για απασχόληση.

Ένας practice-ready επαγγελματίας Υγείας έχει τη δυνατότητα:

  • να αναλάβει άμεσα τη θέση που θα του προσφερθεί,
  • να εξοικειωθεί γρήγορα με το εργασιακό και τεχνολογικό του περιβάλλον,
  • να ενημερώνεται για την πρόοδο της ειδικότητάς του,
  • να συνεργάζεται αρμονικά με άλλες ειδικότητες.

Με αυτά τα εφόδια ένας σπουδαστής στον τομέα Υγείας μπορεί να συνδυάσει μια ισχυρή εργαλειοθήκη γνώσεων και να βγει στην αγορά εργασίας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Για να τα πετύχει όλα αυτά, όμως, χρειάζεται να επενδύσει σε ένα αξιόπιστο και εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, που να περιλαμβάνει:

  • Κλινική γνώση
  • Εργαστηριακή εμπειρία
  • Πρακτική άσκηση
  • Αξιολόγηση

ΣΒΙΕ: Η πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στην Ελλάδα

Για ένα τέτοιο αξιόπιστο πρόγραμμα σπουδών σήμερα, η επιλογή είναι μονόδρομος. Η ΣΒΙΕ αποτελεί την πρώτη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας στη χώρα μας, με πάνω από 50 χρόνια παρουσίας, τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης Υγείας.

Ακολουθώντας ένα εξαιρετικά σύγχρονο και ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, ο Τομέας Υγείας των ΙΕΚ ΣΒΙΕ περιλαμβάνει 12 ειδικότητες ακριβώς στα πεδία του κλάδου Υγείας που θεωρούνται τα πλέον ανερχόμενα:

  • Νοσηλευτική Χειρουργείου
  • Νοσηλευτική ΜΕΘ
  • Γενική Νοσηλευτική
  • Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
  • Μικροβιολογία / Ιατρικά Εργαστήρια
  • Βοηθός Φαρμακείου / Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών
  • Ακτινολογία
  • Φυσικοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Διαιτολογία
  • Οπτική Οπτομετρία
  • Οδοντοτεχνική

Για κάθε μία από τις ειδικότητες αυτές, το πρόγραμμα της ΣΒΙΕ προσφέρει δύο συμπληρωματικά πλεονεκτήματα:

1.την απαραίτητη θεωρητική και επιστημονική γνώση,
2.την πρακτική, εργαστηριακή άσκηση, σε μοντέρνες εγκαταστάσεις με εξοπλισμό και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, εξομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Αυτές δηλαδή που θα συναντήσουν οι σπουδαστές σε ένα φορέα ή επιχείρηση.

Πιστοποίηση και άμεση απορρόφηση για τους αποφοίτους Υγείας  ΣΒΙΕ

Ο στόχος του προγράμματος δεν περιορίζεται στην απόκτηση της απαραίτητης πιστοποίησης (ΕΟΠΠΕΠ) και του αναγνωρισμένου κρατικού διπλώματος. Εμβαθύνει προχωρώντας σε ουσιαστική, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση από καταξιωμένους καθηγητές με πολυετή εμπειρία. Ο σπουδαστής της Σχολής Υγείας ΣΒΙΕ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι εξελίσσεται σε practice-ready επαγγελματία Υγείας.

Οι απόφοιτοι του Τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της ελληνικής αγοράς. Απορροφώνται ταχύτατα, γνωρίζοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης, αφού έχουν ολοκληρώσει ένα σύγχρονο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζεται με:

  • επιμορφωτικά σεμινάρια στο πλαίσιο αποκλειστικής συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή Αθηνών,
  • δικτύωση με νοσοκομεία/φορείς υγείας, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και οργανισμούς πιστοποίησης σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  • Practice-ready προσανατολισμένο πρόγραμμα σπουδών ώστε η άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας να είναι εξασφαλισμένη.

Με τα πλεονεκτήματα αυτά, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ απευθύνεται στους νέους, αυριανούς επαγγελματίες που θα επιλέξουν να απασχοληθούν στον κλάδο Υγείας δείχνοντας αφοσίωση, όρεξη για δουλειά και στοχοθεσία για ένα μέλλον με απεριόριστες ευκαιρίες.

Νέο κέντρο σπουδών και κατάρτισης στην Πάτρα

Πέραν του Τομέα Υγείας, όπου είναι πρωτοπόρος, η ΣΒΙΕ έχει διαμορφώσει προγράμματα εκπαίδευσης για πλήθος ειδικοτήτων, όπως η Προπονητική, η Αισθητική, η Πληροφορική και το Μάρκετινγκ, που απαιτούν ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.

Από φέτος, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει επεκτείνει τη δυναμική του παρουσία, με το νέο εκπαιδευτικό κέντρο στην Πάτρα. Στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του αντανακλάται απόλυτα η υπεροχή, η ιστορία και το κύρος της ΣΒΙΕ. Το εντυπωσιακό κτίριο στην Αγίου Ανδρέου 95 είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί σήμερα τους μελλοντικούς επαγγελματίες της Ελλάδας.

 

Info

Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ

Αγίου Ανδρέου 95

2610 277.770 – 80 – 90

https://www.sbie.edu.gr/ieksbie-patra/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά