Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τη σύνταξη μελέτης για την συντήρηση των σιντριβανιών της πλατείας Γεωργίου αναμένει ο Δήμος Πατρέων

Τη σύνταξη μελέτης για την συντήρηση των...

Τα σιντριβάνια και οι φανοστάτες της πλατείας Γεωργίου όπως και το σιντριβάνι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία

Τη σύνταξη μελέτης για την αναγκαία συντήρηση των σιντριβανιών της πλατείας Γεωργίου αναμένει ο Δήμος Πατρέων από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης  Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων  του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ανατεθεί σε εξειδικευμένο συνεργείο η αποκατάσταση των εμβληματικών αυτών μνημείων της πόλης.

Με απόφασή του το 2016, (ΦΕΚ 134/15-07-2021) το Υπουργείο Πολιτισμού, χαρακτήρισε τα σιντριβάνια και τους φανοστάτες της πλατείας Γεωργίου όπως και το σιντριβάνι της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, διατηρητέα μνημεία, καθώς όπως αναφέρεται στην απόφαση «αποτελούν μαρτυρία της οικονομικής, κοινωνικής, αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής ανάπτυξης της Πάτρας στα τέλη του 19ου αιώνα που με την προωθητική της ορμή έδωσε τον κυρίαρχο τόνο δηλαδή ένα έντονο ευρωπαϊκό πολιτιστικό στίγμα  στη ζωή και την όψη της πόλης.  

Ο χαρακτηρισμός τους ως διατηρητέων μνημείων δεν επιτρέπει στον Δήμο Πατρέων να προχωρήσει, επί χρόνια, σε εργασίες αποκατάστασης, παρά μόνο σε απλές εργασίες καθαρισμού.

Ο Δήμος Πατρέων όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει επανειλημμένα θέσει  στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου την επιτακτική ανάγκη  συντήρησης και διάσωσης των σιντριβανιών.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχε σήμερα ο  Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εντός του μήνα θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί προς έγκριση  στο κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η  μελέτη αποκατάστασης των μνημείων που έχουν συνδεθεί με την εικόνα και την ιστορία της πόλης. Κατόπιν ο Δήμος θα αναθέσει - με βάση τις προδιαγραφές που θα θέσει το Υπουργείο – τις εργασίες αποκατάστασης σε εξειδικευμένο συνεργείο συντηρητών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις