Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα ωμής ντομάτας

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα ωμής ντομάτας

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Η “σύλληψη” της ιδέας... τοποθετείται στα εργένικα χρόνια, όταν η μαγειρική ειχε το πολύ 2 - 3 υλικά, ελάχιστα σκεύη, δηλαδή… ένα και αν είναι δυνατόν καθόλου ή ελάχιστο ψήσιμο ή βράσιμο. Παρόλα αυτά είναι μια πανεύκολη συνταγή, φτιάχνεται πραγματικά σε χρόνο dt και είναι ελαφριά και νόστιμη.

Επίσης, η σαλτσούλα είναι ταμάμ και με το τελευταίο trend που λέγεται ωμοφαγία, μόνο η σάλτσα όμως, τα μακαρόνια θα τα μαγειρέψετε κατά τον παραδοσιακό τρόπο. Υλικά για δύο άτομα 300 γρ. σπαγγέτι (ή ο,τι μακαρόνι προτιμάτε) 2 μικρές (ή 1 μεγάλη) ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες 2 baby γλυκιές πιπεριές φύλλα φρέσκου βασιλικού ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια.

Στα λίγα λεπτά που διαρκεί αυτή η διαδικασία φτιάχνουμε την ωμή σάλτσα ντομάτας. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες και τις πιπεριές, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε αν θέλετε τρίψετε και λίγη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο .foodurismo.com 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life