Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: Επιστολή για τη διαμόρφωση πλατείας στις οδούς Θράκης, Ιωαννίνων και Αγ.Σοφίας

Γιώργος Ρώρος: Επιστολή για τη διαμόρφωσ...

Προς τον τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής σχετικά με τη διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης,Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας:

"Με απόφαση από τις 20/11/17 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης, Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας με συνολικό προϋπολογισμό 770.000 ευρώ με ΦΠΑ. Μέρος των χρημάτων θα δοθεί από το Πράσινο Ταμείο και από πόρους του δήμου. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ως προς την υλοποίηση του έργου και μάλιστα σε μία πυκνοκατοικημένη και υποβαθμισμένη περιοχή.
Την Τρίτη 17/8/21 συνεργείο της εργολαβίας μετέβη στο χώρο και έκοψε ευκαλύπτους περίπου μισού αιώνα προκαλώντας έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων.

  1. Γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων ώστε να αποφεύγονται εντάσεις;
  2. Η διαμόρφωση και το κόψιμο των ευκαλύπτων έχουν αποφασιστεί από την επιτροπή Ποιότητας Ζωής;
  3. Θα μπορούσε στο σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής μελέτης να υπάρχει παρέμβαση ώστε να ενταχθούν και διασωθούν οι ευκάλυπτοι ή μέρος αυτών;

Τέλος προτείνουμε σε παρόμοιες παρεμβάσεις που γίνονται δρόμων, πλατειών ή άλλων έργων να υπάρχει ενημέρωση, διάλογος με τους κατοίκους και να μην επιλέγετε ο αιφνιδιασμός. Γιατί σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης".

Αντιπροσωπεία της Ώρας Πατρών αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργο Ρώρο και το συντονιστή της παράταξης Δημήτρη Παπαδόπουλο βρέθηκαν στο χώρο των εργασίων και συνομίλησαν με τους κατοίκους και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις