Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κούβα: 75 θάνατοι, σχεδόν 8.900 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Κούβα: 75 θάνατοι, σχεδόν 8.900 κρούσματ...

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα έχει επιδεινωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 75 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 8.886 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Καραϊβικής έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 3.269 νεκρούς επί συνόλου 439.899 μολύνσεων.

Η Αβάνα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας (2 εκατ. κάτοικοι), κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο (1.537), ακολουθούμενη από τις επαρχίες Σιενφουέγος (1.499) και Σιέγο δε Άβιλα (1.050).

Αν και η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα έχει επιδεινωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας μια δόση εμβολίων για την COVID-19 που αναπτύχθηκαν εγχωρίως έχουν λάβει πάνω από 4,4 εκατ. άνθρωποι, ενώ 2,7 εκατ. θεωρείται πως έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις