Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές και άλλα δύο χωριά, οι καπνοί δυσκολεύουν τα εναέρια μέσα

Εύβοια: Εκκενώνονται οι Κεχριές και άλλα...

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα, ζημιές σε δεκάδες σπίτια

Οι διαρκείς αναζωπυρώσεις κοντά σε οικισμούς (Χρόνια, Ροβιές) χαρακτηρίζουν την κατάσταση της πυρκαγιάς στην Εύβοια η οποία μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου. Οι αναζωπυρώσεις σημειώνονταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, σε Χρόνια, Ροβιές, Παλαιοχώρι και Καλαμούδι, ενώ και το βράδυ χθες και σήμερα το πρωί γίνονται συνεχώς εκκενώσεις περιοχών.

Η τελευταία αφορά στο χωριό Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων Μαντουδίου-Αγίας Άννας. Η εκκένωση ξεκίνησε στις 7:30 το πρωί καθώς η φωτιά κινείται πλέον απειλητικά με ταχύτητα προς το χωριό. Η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη εκκενώθηκαν τα ξημερώματα οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Στην Εύβοια εγκατέλειψαν άρον άρον το χωριό Κεχριές οι κάτοικοι, στις 07:00, καθώς το τεράστιο μέτωπο που δεν μπορεί να σταματήσει με τίποτα, έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια με τις καμπάνες και από ένα περιπολικό της αστυνομίας που έσπευσε εκεί και έφυγαν με δικά τους μέσα για ασφαλή σημεία, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να πλησιάζουν χωρίς να μπορεί κανείς να τις εμποδίσει. Πριν από λίγα λεπτά εστάλη και επισήμως μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους των Κεχριών να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Μαντούδι.

Επίσης στην Εύβοια, όπου η κατάσταση είναι η πιο ανησυχητική, τη νύχτα εκκενώθηκαν και πάλι οι οικισμοί Κουρκουλοί, Σκεπαστή, καθώς και Αμέλαντες και Κεράμια.


Στις Ροβιές, η κατάσταση, είναι δύσκολη, καθώς έχουν πάθει ζημιές περισσότερα από 100 κτίσματα, ενώ βόρεια του δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη προς την Αιδηψό υπάρχουν σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που κινδυνεύουν. 90 κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν από την περιοχή με ιδιωτικά σκάφη, σκάφη του λιμενικού, βάρκες και φέρι μποτ.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας 'Αννας Ευβοίας, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις