Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Πορτογαλία αναφέρει ανακοίνωση του Ταμείου
"Η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε να απευθύνει αίτημα για χρηματοπιστωτική βοήθεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε ο Σόκρατες, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, υπογραμμίζοντας ότι η καταψήφιση των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησής του τον περασμένο μήνα επιδείνωσε δραματικά την οικονομική κατάσταση της χώρας.
"Όπως γνωρίζετε αγωνίστηκα όλη τη χρονιά που πέρασε για να μην συμβεί αυτό. Η απόρριψη του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης όπως και η πολιτική κρίση κατέστησαν εύθραυστη τη χώρα, μια πραγματική απειλή στη χρηματοδότηση της χώρας, του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας" είπε ο Σόκρατες.
"Πάντα θεωρούσα ένα αίτημα για εξωτερική βοήθεια ως την τελευταία λύση. Αν δεν λαμβανόταν η απόφαση αυτή θα υπήρχαν κίνδυνοι τους οποίους δεν μπορεί να διατρέξει η χώρα", προσέθεσε.
Το ΔΝΤ πάντως έσπευεσε να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει την Πορτογαλία
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
"Η Πορτογαλία ζήτησε να επωφεληθεί μιας χρηματοπιστωτικής βοήθειας από την ΕΕ", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
"Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ενημέρωσε για την πρόθεσή του να ζητήσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών χρηματοπιστωτικής στήριξης της ΕΕ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι το αίτημα αυτό θα εξεταστεί το ταχύτερο δυνατό και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Πορτογαλίας να ξεπεράσει τις δυσκολίες με την αλληλεγγύη των εταίρων της".
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ
"Το αίτημα της Πορτογαλίας προς την ΕΕ για χρηματοπιστωτική βοήθεια συνιστά μια υπεύθυνη κίνηση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και στην Ευρώπη. Είναι μια υπεύθυνη κίνηση από την πορτογαλική κυβέρνηση για το καλό της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα και στην Ευρώπη", δήλωσε στο Reuters ο Όλι Ρεν.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









