Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κούβα: Αρνητικό ρεκόρ με 26 θανάτους από κορωνοϊό

Κούβα: Αρνητικό ρεκόρ με 26 θανάτους από κορωνοϊό

Αρνητικό ρεκόρ και στα κρούσματα, με 3.819

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 3.819 κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ για 3η συνεχόμενη ημέρα, ενώ υπέκυψαν άλλοι 26 ασθενείς με την COVID-19, επίσης τραγικό ρεκόρ. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.431 νεκρούς επί συνόλου 218.396 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, ενημέρωσε πως στα κουβανικά νοσοκομεία έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται 21.091 ασθενείς με την COVID-19, επίσης ρεκόρ στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Από τα κρούσματα που διαγνώστηκαν, 3.775 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, διευκρίνισε, και σε αυτή την περίπτωση ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (1.327 κρούσματα σε 24 ώρες) παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να έχει φθάσει τις 1.474,8 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών καταγράφεται ενώ οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία ανοσοποίησης με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,96 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί 6,83 εκατ. δόσεις. Σκοπός είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις