Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Στην Αντίπαρο γυναικοπαρέα: Aφεθήκαμε στο relax chic, κάναμε shopping με τον Τομ Χανκς

Στην Αντίπαρο γυναικοπαρέα: Aφεθήκαμε στ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια «άλλη» πλευρά των Κυκλάδων που σε ηρεμεί, σε αναζωογονεί και σου αποκαλύπτει άγνωστα μαγικά μέρη όπως το ερημονήσι Δεσποτικό

H Aντίπαρος δεν σε θαμπώνει με την πρώτη ματιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος ή η Υδρα. Ούτε συμμερίζεται τη φασαριόζικη Πάρο ως φυσικό παρακλάδι της.  Οσο κυλούν οι ώρες και οι στιγμές αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που τελικά σε κερδίζει είναι η ησυχία και η ανεμελιά, τα χαλαρωτικά vibes και η εκλεπτυσμένη αισθητική που δεν «φωνάζει». Είναι ο εναλλακτικός προορισμός του relax chic, που «τρέλανε» τον Τομ Χάνκς και το Μάθιου Μακόναχι. Το βραχώδες κυκλαδονήσι με τη «φλατ» γεωγραφία και το χαμηλό προφίλ, δεν γεμίζει ποτέ ασφυκτικά από κόσμο και δεν ποντάρει στις ξέφρενες διακοπές. Σε κατακτάει αργά και μεθοδικά ως ένα διακριτικό κομμάτι του Αιγαίου, το οποίο έχει αναπτυχθεί με αλματώδεις ρυθμούς την τελευταία 15ετία. Τους μικρούς του οικισμούς περιστοιχίζουν πια design κυβιστικές επαύλεις, δίχως όμως κραυγαλέα στοιχεία νεοπλουτισμού.

Από την Πάτρα, θα χρειαστείτε συνολικά τουλάχιστον ένα εξάωρο για να πάτε: Πάτρα – Πειραιάς, Πειραιάς- Πούντα Πάρου και μετά  μπαίνετε σε φέρι πέντε λεπτών για να φθάσετε στο λιμάνι της Χώρας με την Αγία Μαρίνα και τον Ανεμόμυλο «φάτσα». Τα μπλε- βεραμάν νερά στις παραλίες, το προσεγμένο φαγητό, τα γραφικά σοκάκια του κέντρου όπου τα καλόγουστα καταστήματα αποτελούν περίτρανη απόδειξη του εκλεπτυσμένα trendy «resort style», συνιστούν κυρίαρχα χαρακτηριστικά. Μέσα σε ένα τετραήμερο  προλαβαίνετε να ξεκουραστείτε και να «γεμίσετε μπαταρίες». Πάντως, το νησί είναι μικρό, αλλά απαιτεί αυτοκίνητο.

Ως καθιερωμένη παρέα των παλιών αρσακειάδων μείναμε στην ήρεμη περιοχή Αγιος Γεώργιος όπου γευματίσαμε στον ονομαστό «Πιπίνο» δοκιμάζοντας – μεταξύ άλλων- ψάρι «γούνα». Δεν αντισταθήκαμε στο φημισμένο ηλιοβασίλεμα στο Σιφνέικο και στις stylish ανέσεις του Soros Beach. H παραδοσιακή, ιστορική ταβέρνα «Κληματαριά» με τις φαντασμαγορικές μπουκαμβίλιες και το χειροποίητο παγωτό Vicky’s ήταν γευστικές απολαύσεις στη Χώρα. Για ποτό πήγαμε στο πιο πολυσύχναστο σημείο συνάντησης, την πλατεία Αγίου Νικολάου, που καταλήγει στην πύλη και τα λιθόστρωτα καλντερίμια του ενετικού κάστρου. Αποκάλυψη όμως  ήταν η μονοήμερη εκδρομή στο ερημονήσι Δεσποτικό με την ασημένια αμμουδιά Λιβάδι (πραγματικά άστραφτε λόγω άργιλου) αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού του Απόλλωνα, όπου μάθαμε για μυθικές προδοσίες και φοβερές πειρατείες, τότε που η Πάρος ήταν υπερδύναμη κόντρα στην Αθήνα. Οι βουτιές στις σπηλιές του Επιταφίου, που προσεγγίζονται μόνο εν πλω ήταν  αναμφίβολα ένα αξιομνημόνευτο φινάλε.

 Η εκδρομή μας συνέπεσε με τη συνάντηση του super star Τομ Χανκς και της ελληνοαμερικανίδας συζύγου του Ρίτα Γουίλσον με την διάσημη και πανίσχυρη παρέα Τζεφ Μπέζος- Νταιάν φον Φίρστενμπεργκ-Μπάρι Ντίλερ- Αντερσον Κούπερ αλλά και τον ελληνα πρωθυπουργό. Εμείς είδαμε το ζεύγος Χανκς στο κεντρικό δρομάκι του shopping. Εκείνη ψώνιζε είδη για το σπίτι μιλώντας στα ελληνικά με τους καταστηματάρχες, σε τόνο πολύ εγκάρδιο και φιλικό και εκείνος την περίμενε υπομονετικά να τελειώσει, μαζί με το σωματοφύλακά τους. Απέφευγε προσωπικές φωτογραφίες αλλά μας χαιρέτησε με τον τρόπο αντι-covid μπουνιά, πολύ χαμογελαστός. Επίσης μιλούσε με αγάπη στα μικρά παιδιά. Και μας εξέπληξε το πόσο πιο ψηλός, πιο ωραίος και fit ήταν από κοντά!

Την cult after disco La Luna την αποφύγαμε, ενώ κάποιες από μας εντόπισαν την βάρκα της ταινίας «Μανταλένα» και άλλες όχι. Ολες όμως σχεδιάζουμε ήδη να ξαναπάμε Αντίπαρο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View