Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση σε Μενδώνη από τη Σία Αναγνωστοπούλου για το δείπνο στο Δεσποτικό της Αντιπάρου

Ερώτηση σε Μενδώνη από τη Σία Αναγνωστοπ...

Εν μέσω μιας βαθιάς κοινωνικής & οικονομικής ύφεσης και ενός νέου κύματος πανδημίας που είναι ante portas, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί με κάθε τρόπο να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με το δείπνο που οργανώθηκε για το πρωθυπουργικό ζεύγος και άλλους ‘’επιφανείς’’ συνδαιτυμόνες ,σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, στο Δεσποτικό Αντιπάρου.

Εν μέσω μιας βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής ύφεσης και ενός νέου κύματος πανδημίας που είναι ante portas, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί με κάθε τρόπο να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.  Δεν είναι μόνο η απουσία ενσυναίσθησης για όσα βιώνουν οι πολίτες της χώρας, είναι κυρίως η βίαιη αλλαγή της αισθητικής που κυριαρχεί στον δημόσιο χώρο.  Η επιδεικτική ασέβεια προς την ιστορία και τα μνημεία του τόπου, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά, ιδίως όταν προέρχονται από τον Πρωθυπουργό της χώρας, αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εκτός από εύλογα είναι και αμείλικτα. Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι ο «ανέμελος» κ. Μητσοτάκης και όλη η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρούν ότι η χώρα και οι αρχαιολογικοί της χώροι τους ανήκουν προς πάσα χρήση, νόμιμη η μη.

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και πειστικές. Άραγε, από πότε  οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρονται για ιδιωτικά δείπνα του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του με υψηλούς παρευρισκόμενους;

Ποιος είναι ο ρόλος του ΥΠΠΟΑ σε αυτή την πρωτοφανή ιδιωτική εκδήλωση. Οφείλει να ενημερώσει αν είχε ζητηθεί και αν δόθηκε τελικά άδεια. Διαφορετικά είναι σα να ξαναγυρνάμε στο 19ο αιώνα όπου ακόμα και στο εσωτερικό του Παρθενώνα γίνονταν δείπνα, αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου. 

Στην ερώτηση της προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη η κ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει χαρακτηριστικά πως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με  δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του συνέφαγαν σε δείπνο στη νησίδα Δεσποτικό με γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγό του Χόλυγουντ, με διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας, με τον  επικεφαλής της Amazon, με διάσημους ηθοποιούς καθώς και με δημοσιογράφο διεθνούς δικτύου. (Στο ακατοίκητο Δεσποτικό το δείπνο του Μητσοτάκη με τους Μπέζος, Ντίλερ και Χανκς, https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/100349/sto-akatoikito-despotiko-to-deipno-tou-mitsotaki-me-tous-bezos-diler-kai-xanks).

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του μετέβησαν στο Δεσποτικό –παρά τον ιδιωτικό χαρακτήρα της επίσκεψης - με σκάφος του Λιμενικού στη συγκεκριμένη νησίδα.

Η νησίδα Δεσποτικό (δυτικά της Αντιπάρου) από το 2000 έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 944/Β/31-7-2000). Πρόκειται για έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, που όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Οδυσσεύς» του υπουργείου Πολιτισμού: «Ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Μάντρα Δεσποτικού ανασκάπτεται συστηματικά από το 2001 και μέχρι σήμερα οι συνεχιζόμενες έρευνες έχουν φέρει στο φως ένα εκτεταμένο ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα, η ύπαρξή του οποίου ήταν άγνωστη από επιγραφικές ή άλλες φιλολογικές πηγές της αρχαιότητας». Η συγκεκριμένη νησίδα προστατεύεται από την περιβαλλοντική και αρχαιολογική νομοθεσία, ως αρχαιολογικός χώρος.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο Δεσποτικό στήθηκε ένα ειδυλλιακό και κινηματογραφικό σκηνικό, με τραπέζια, καρέκλες και πλούσια εδέσματα (Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜαρέβαΓκραμπόφσκι / Σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στήθηκε το τσιμπούσι στο Δεσποτικό της Αντιπάρου, https://www.avgi.gr/politiki/391052_se-kirygmeno-arhaiologiko-horo-stithike-tsimpoysi-sto-despotiko-tis-antiparoy).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις