Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΝΔΕΣΥ: Πολλά τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας- Χρειάζεται νόμιμη συλλογική εκπροσώπηση

ΣΥΝΔΕΣΥ: Πολλά τα προβλήματα του κόσμου ...

Ανακοίνωση της παράταξης του Εργατικού Κέντρου

Η ανακοίνωση- απάντηση της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ:

Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝΔΕΣΥ) ενημερώνει τον κόσμο της εργασίας στην Πάτρα, ότι σύμφωνα με την από 2/7/2021 απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών το αίτημα αποκλεισμένων σωματείων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας θα εκδικαστεί στις 10/9/2021. Για την ίδια απόφαση έσπευσε η Ψευδο-διοίκηση του Ε.Κ. Πάτρας να βγάλει «δελτίο τύπου» παραπληροφορώντας και προσπαθώντας με δόλιο και προπαγανδιστικό τρόπο -όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε- να εμφανίσει ως «ειδήσεις», τις δικές της «εκτιμήσεις».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών δεν έχει τίποτα να κάνει με την παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων, η οποία ισχύει βάσει Νόμου του Ελληνικού Κράτους και όχι κάποιας υπουργικής απόφασης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ψευδο-διοίκησης. Κάτι που φαίνεται να αγνοούν, δικαίως άλλωστε, αφού διαχρονικά έχουν δείξει με τις βίαιες και νόθες πράξεις τους, ότι δεν ασπάζονται τις δημοκρατικές αξίες και διαδικασίες.

Στο ίδιο «δελτίο τύπου», η Ψευδο-διοίκηση μπήκε στον κόπο να αναφερθεί και στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Μάλλον η καταξίωση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη συνείδηση του κόσμου της εργασίας, των τοπικών κοινωνιών, αλλά και όλων των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, ως φορέα έγκριτου με παρεμβάσεις ωφέλιμες στο κοινωνικό σύνολο είναι ένα γεγονός που προκαλεί πολιτικό φθόνο.

Η ΣΥΝΔΕΣΥ τους απαντά: Κακώς, δεν θα έπρεπε! Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας είναι πολλά και χρειάζεται νόμιμη συλλογική εκπροσώπηση από τη Δευτεροβάθμια Οργάνωση της περιοχής μας.

Όποιος επιδιώκει με βία, νοθεία, αυταρχικότητα και προπαγάνδα την αποκλειστικότητα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην ουσία επιδιώκει να επιβάλει μία Δικτατορία Εργατοπατέρων – Εκλεκτών της Ιεραρχίας στο συγκεκριμένο Κόμμα, καλυμμένη με έναν μανδύα υποκρισίας, ψεύδους και πελατειακών συμφερόντων.

Η ιστορία καταδίκασε αυτά τα συστήματα στη συνείδηση των λαών που τα έζησαν, εδώ και στο εξωτερικό. Οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης εποχών, συστημάτων και ιδεολογιών μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί. Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝΔΕΣΥ) έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένει τις τελικές αποφάσεις, χωρίς να δημοσιεύει «εκτιμήσεις» και να παραπληροφορεί τον κόσμο της εργασίας.

Η ΣΥΝΔΕΣΥ παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο εκπροσώπησης εργαζομένων της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις