Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναγνωστοπούλου και Μάρκου παρόντες σε σύσκεψη στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών για τη σταφίδα

Αναγνωστοπούλου και Μάρκου παρόντες σε σ...

Υπογράμμισαν ότι η μόνη λύση είναι η απόσυρση του προϊόντος με επιδότηση

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου,  συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη, συναντήθηκαν την Παρασκευή 25/6/2021 με το Προεδρείο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, προκειμένου να συζητήσουν, από κοινού και με άλλους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, το αίτημα των μελών της για στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων και παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αφού άκουσαν προσεκτικά τα μέλη της Διοίκησης της Π.Ε.Σ., εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματά τους και υπενθύμισαν ότι, ήδη από τις 7-4-2021, έχουν καταθέσει σχετική Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ενημέρωσαν τα μέλη του Προεδρείου ότι λίγες μέρες πριν, ήτοι την 16-6-2021, μαζί με άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπέγραψαν και κατέθεσαν σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό με θέμα «Άμεσα μέτρα στήριξης των παραγωγών σταφίδας και παρεμβάσεις για τη διάθεση ενός εθνικής σημασίας προϊόντος».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισαν ότι η μόνη λύση είναι η απόσυρση του προϊόντος με επιδότηση. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της απόσταξης για αλκοόλ, όπως έγινε και πέρυσι με Ευρωπαϊκά χρήματα για ποσότητες κρασιού, αλλά και μέσω της στήριξης των σταφιδοπαραγωγών με πράσινο τρύγο. Επιπλέον θα μπορούσαν να ληφθούν πρωτοβουλίες από την Πολιτεία και τους Δήμους για διοχέτευση του προϊόντος σε κοινωνικές δομές και δίκτυα.

Είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη ότι οι παριστάμενοι συμφώνησαν να συντάξουν, συνυπογράψουν και αποστείλουν αρμοδίως σχετικό Υπόμνημα με τις κοινές θέσεις τους, οι οποίες στηρίζονται στις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις