Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αυτός είναι ο χώρος του Δήμου που θα γιατρεύει και θα φιλοξενεί αδέσποτα από φθινόπωρο

Πάτρα: Αυτός είναι ο χώρος του Δήμου που...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Βρίσκεται στο Δρέπανο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία κτηνιατρείου αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πατρέων. Ο χώρος όπου θα γιατρεύονται και θα φιλοξενούνται τα ζωάκια βρίσκεται στο Δρέπανο. Είναι ένας χώρος, 7 στρεμμάτων. 

Τα αδέσποτα σκυλιά που χρειάζονται φροντίδα και ένα σπίτι είναι πολλά ενώ οι συζητήσεις μεταξύ Δήμου και Φιλοζωικών οργανώσεων δεν κατέληγαν πουθενά. για καιρό.  Πλέον ο χώρος υπάρχει και αφού η πρόταση περάσει από την οικονομική επιτροπή αυτό που μένει σε επόμενη φάση είναι η υπογραφή συμφωνητικού με τον ιδιοκτήτη του χώρου.

Θα φτιαχτεί μία εφαρμογή μέσα από την οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα αδέσποτα όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα, από όλη την Ελλάδα

Όπως αναφέρει μιλώμτας στο thebest.gr ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πατρέων, Νίκος Τσιμογιάννης, «πρόκειται για έναν χώρο με αρκετές προδιαγραφές που διαθέτει ήδη κτιριακές εγκαταστάσεις ενώ υπάρχουν τα ειδικά κλουβιά, αποθηκευτικοί χώροι κ.α. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την αγορά εξοπλισμού, φαρμάκων κ.λπ.

Από τα μέσα Ιουλίου μάλιστα θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για τις προσλήψεις κτηνιάτρων, πράγμα που σημαίνει ότι από το τέλος του καλοκαιριού τα πράγματα θα έχουν μπει στη θέση τους και ο χώρος θα είναι έτοιμος να υποδέχεται τα αδέσποτα ζωάκια. Θα είναι ένας χώρος- στολίδι για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι ως Πατρινοί. Μάλιστα θα είναι επισκέψιμος, θα μπορούν να πηγαίνουν πολίτες αλλά και να γίνονται επισκέψεις από σχολεία. 

Θα υπάρχει στην αρχή η δυνατότητα να φιλοξενούνται έως 30 αδέσποτα ζωάκια ενώ με κάποια επέκταση που θα γίνει θα φτάσουμε στο σημείο να είμαστε σε θέση να φιλοξενούνται εκεί μέχρι και 70 αδέσποτα ζώα.

Σκοπός βέβαια δεν είναι να μείνουν για πάντα εκεί αλλά να υιοθετούνται. Γι αυτό το λόγο θα φτιαχτεί μία εφαρμογή μέσα από την οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα αδέσποτα όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα, από όλη την Ελλάδα. Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια ώστε να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα αλλά και λύση με το να βρουν οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις