Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τα 4 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Τα 4 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Ενημερωθείτε από το doctoranytime.gr

Πολλές φορές τείνουμε να αγνοούμε κάποια επίμονα συμπτώματα θεωρώντας ότι δεν υποδεικνύουν κάτι σοβαρό. Είναι γεγονός ότι κάθε τι που νιώθουμε και επιμένει για ώρες ή και για μέρες θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, ωστόσο θα πρέπει να απευθυνθούμε άμεσα σε έναν γιατρό για να μας πει αν πρέπει ή όχι να ανησυχούμε αλλά και να μας δώσει την απαραίτητη ιατρική συμβουλή. 

Τσούξιμο στα γεννητικά όργανα: Μπορεί να σου συμβεί είτε είσαι άνδρα είτε γυναίκα. Αν επιμένει για μέρες, τότε ίσως πρόκειται για κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Αν συνοδεύεται και από συχνουρία μπορεί να οφείλεται και σε ουρολογική λοίμωξη. Συνιστάται να απευθυνθείς άμεσα σε γυναικολόγο ή ουρολόγο-ανδρολόγο. 

Επίμονος πονοκέφαλος: Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι είτε αποτέλεσμα στρες και πίεσης είτε έλλειψης ύπνου. Επίσης, μπορεί να οφείλεται και σε έντονη κούραση. Αν, όμως, επιμένει για μέρες ή είναι πολύ έντονος, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν νευρολόγο, ο οποίος θα σου δώσει συμβουλές και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις και ποιες εξετάσεις να πραγματοποιήσεις για να διερευνηθεί η αιτία πρόκλησης των πονοκεφάλων.    

Πυρετός: Ο πυρετός είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας και χρειάζεται να αμυνθεί. Συνήθως οφείλεται σε κάποια λοίμωξη και περιορίζεται με αντιπυρετικά που χορηγεί ο γιατρός. Αν επιμένει για μέρες, τότε απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση καθώς μπορεί να υποκρύπτεται κάποια φλεγμονή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε γιατρό για να σας κατευθύνει σχετικώς. 

Πόνος στην κοιλιά: Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα. Μπορεί απλώς να οφείλεται σε άγχος της στιγμής, σε πόνους περιόδου, σε κάποια γυναικολογική πάθηση. Αν ο πόνος ξεκινήσει αιφνίδια, είναι έντονος ή επιδεινούμενος τότε ο ασθενής χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, διότι μπορεί να οφείλεται σε σοβαρές αιτίες όπως η ρήξη σκωληκοειδούς και να προκαλέσει περιτονίτιδα. 

Ο οργανισμός μας πολλές φορές μας δείχνει το δρόμο με σημάδια και έντονα συμπτώματα, όταν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό. Αρκεί, λοιπόν, εμείς να το καταλάβουμε και να μην αγνοήσουμε αυτά τα σημάδια, πιστεύοντας ότι είναι κάτι περαστικό και ασήμαντο. Οτιδήποτε σας προξενεί δυσάρεστο συναίσθημα, οτιδήποτε πρωτόγνωρο θα πρέπει να το αναφέρετε στο θεράποντα γιατρό σας και να λάβετε άμεση ιατρική συμβουλή.                                                                                                    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being