Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Ολυμπιακοί Αγώνες Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Το Σάββατο 26/6 η συναυλία «Άγιος ο Έρωτας» με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, τον Γ. Ανδρέου και την Ε. Τσαλιγοπούλου

Το Σάββατο 26/6 η συναυλία «Άγιος ο Έρωτ...

Στις 21.30 στον νέο πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων – Στο χώρο λειτουργούν και η Εικαστική εγκατάσταση «Εκμαγεία» και η Έκθεση Έργων Εικαστικών Εκπαιδευτικών

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιφυλάσσει μια πολύπλευρη μουσική και εικαστική εμπειρία -με μια μεγάλη συναυλία και δυο σημαντικές εκθέσεις- στο κοινό που θα βρεθεί στα Παλαιά Σφαγεία, στον νέο πολυχώρο της Ακτής Δυμαίων 84, που ανοίγει επισήμως τις πύλες του.

Η συναυλία «Άγιος ο Έρωτας» με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων  του Δήμου Πατρέων έχει οριστεί για το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 21:30.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων συμπράττει με τον Γιώργο Ανδρέου σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Σφαγεία, στον ανακαινισμένο πολιτιστικό πολυχώρο που έχει κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη.

Θα παρουσιαστούν για 1η φορά αποσπάσματα από το έργο του συνθέτη για την Ορχήστρα Νυκτών  Εγχόρδων, «Ο Μπερντές του Καραγκιόζη, η Λάμπα της συνείδησης και το Σεντόνι της Μνήμης», που αφορά στον Καραγκιόζη σε στίχους σημαντικών Ελλήνων στιχουργών. Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από μια ιδέα του αείμνηστου Θανάση Τσιπινάκη, ιδρυτή και πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας. Θα ακουσθούν επίσης τραγούδια από το έργο "Χελιδόνια της βροχής" σε ποίηση Διονύση Καρατζά, καθώς και γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Γ. Ανδρέου από άλλους κύκλους δισκογραφικών του εργασιών.

Ερμηνεύουν οι: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρής Νικολάου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων: Βάγια Ζεππάτου

Μουσική διεύθυνση: ο μαέστρος, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Εκθέσεις

Α. Εικαστική εγκατάσταση «Εκμαγεία» (Σάββατο 26/6 και Κυριακή 27/6 ώρα 19.00-20.30)

Μια πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης,  ζωής, ψυχαγωγίας, μέθεξης.

Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία  της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της πόλης μας. Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει βιωματικά σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο, χωρίς οριοθέτηση αλλά με έντονη σκηνογραφική διάσταση. Διάφανα  θραύσματα καρναβαλικής μνήμης «ζωντανεύουν» τον κεντρικό εκθεσιακό χώρο, αίθουσα Κ6 των Παλαιών Σφαγείων που προορίζεται για την προβολή και ανάδειξη του Καρναβαλιού της  Πάτρας, σηματοδοτώντας τη νέα  πορεία  του.

Η σύλληψη της  Ιδέας και η Επιμέλεια της εικαστικής εγκατάστασης ανήκει στη Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων και πραγματοποιείται με την συνεργασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.

Β. Έκθεση Έργων Εικαστικών Εκπαιδευτικών (Σάββατο 26/6 και Κυριακή 27/6 ώρα 19.00-20.30)

Η έκθεση έχει σκοπό την ανάδειξη του θέματος της έξωσης της Τέχνης  από το Λύκειο. Πραγματοποιείται από την Ένωση Εκπαιδευτικών  Εικαστικών  Μαθημάτων με τη συνεργασία της ΚΕΔΗΠ - Καρναβάλι  Πάτρας, η οποία παραχώρησε την Αίθουσα  Κ4 του πολυχώρου  των  Παλαιών  Σφαγείων και με τίτλο «για ένα Σχολείο με Σχέδιο» .

Συμμετέχουν με έργα τους, οι: Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Αντωνέλλος Μιχαήλ, Αργυράτος Ευθύμης, Βανταράκη Χρυσάνθη, Γερούκη Αγγελική, Γεωργοπούλου Ελένη, Γούναρη Ελένη, Γρίβα Αντωνία, Δημογιαννόπουλος Αθανάσιος, Δημοπούλου Άντζελα, Καλύβα Βάνα, Καρατζά Άννα, Κασπίρης Ανδρέας, Κλωνής Θεοφάνης, Κορδέλλας Χάρης, Κοψίνης Ιωάννης, Μαλτέζου Ανδριάνα, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μαρίνου Έλενα, Μαυρογιαννη Ευτυχία, Παπαθεοδώρου Δήμητρα, Παύλου Δήμητρα, Σταθοπούλου Βασιλική, Στασινοπούλου Κανέλλα, Φούντζουλας Αλέξιος και Χάχαλη-Κατσιγιάνη Ευθαλία.

*Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών από τη πανδημία Covid 19 απαιτείται κράτηση θέσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας carnivalpatras.gr από την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, ώρα 10.00.

*Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ολοκλήρωσης  του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας Ιταλίας 2014-2020 με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Πατρέων και συνδεδεμένο εταίρο την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας.

Κορίνα Λεγάκη.

Κορίνα Λεγάκη.

Θοδωρής Νικολάου.

Θοδωρής Νικολάου.

Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture