Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμβόλια Pfizer και Moderna: Εξετάζονται περιστατικά μυοκαρδίτιδας στην Ελλάδα

Εμβόλια Pfizer και Moderna: Εξετάζονται ...

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Εξετάζοντα και στην Ελλάδα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως έπειτα από εμβόλια τύπου mRNA κατά τον εμβολιασμό για κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open εξετάζονται και στην Ελλάδα περιστατικά μυωκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, δηλαδή με Pfizer και με Moderna. 

Όπως αποκάλυψε στο δελτίο του Οpen η Δέσποινα Βλεπάκη, τα περιστατικά έχουν πάει καλά καθώς ήταν ήπια και αυτοπεριοριζόμενα. Μέχρι στιγμής υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ. 

Τα πιο πολλά αφορούν σε μεγαλύτερες ηλικίες, σε άτομα άνω των 60 ετών, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι γιατροί προσπαθούν να δουν πολύ προσεκτικά αν ευθύνονται τα υποκείμενα νοσήματα ή το εμβόλιο.

Στα περισσότερα περιστατικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έχει εκτιμηθεί αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό. Υπάρχουν όμως ακόμα κάποιες πιθανότητες που εξετάζονται και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις