Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανελλήνιες: Χτυποκάρδια στον καιρό του covid- H πρεμιέρα στην Αχαΐα- Πώς κύλησε η πρώτη μέρα-BINTEO

Πανελλήνιες: Χτυποκάρδια στον καιρό του ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Με τα self tests στο χέρι μαθητές και επιτηρητές

Ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις με 3.115 μαθητές Γενικών Λυκείων στην Αχαΐα να «πέφτουν» στη μάχη διεκδικώντας μία θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά, χωρίς απρόοπτα με μαθητές και επιτηρητές να φτάνουν στα εξεταστικά κέντρα του νομού με αρνητικά self tests ανά χείρας. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας, «πρώτη μέρα των Πανελληνίων εξετάσεων σήμερα και η διαδικασία πήγε πολύ καλά. Ελπίζω οι μαθητές να ανταποκρίθηκαν και εύχομαι να έχουν καλά αποτελέσματα. Δεν έχει αναφερθεί και κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με την υγεία. Όλα κύλησαν ομαλά με βάση αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα.

Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Οι μαθητές είχαν κάνει τα self test τους όπως και οι επιτηρητές. Υπήρχαν αντισηπτικά και τηρήθηκαν οι αποστάσεις τουλάχιστον ενάμιση μέτρο από εξεταζόμενο σε εξεταζόμενο. Παρά τις δυσκολίες πήγαμε πολύ καλά. Το άγχος των εξετάσεων δεν έχει να κάνει με την πανδημία. Σαφώς οι συνθήκες μέσα στις οποίες διάβασαν και παρακολούθησαν οι μαθητές φέτος ήταν ιδιαίτερες. Η ύλη ήταν λιγότερη όμως το άγχος εναπόκεινται στη μελέτη που είχαν και στην διεξαγωγή παρά στην πανδημία».

Ο κ. Ζέρβας φάνηκε αισιόδοξος ότι η όλη διαδικασία θα κυλήσει ομαλά μέχρι το τέλος της και έδωσε το δικό του μήνυμα προς τους μαθητές που κάνουν αυτές τις μέρες τη δική τους προσπάθεια.

«Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσοχή και όλα θα πάνε καλά. Οι μαθητές να μην έχουν άγχος και να δίνουν τις εξετάσεις με όσο το δυνατόν πιο καθαρό μυαλό. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι εξετάσεις είναι κάτι σημαντικό για τη μορφωτική και επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά δεν είναι το παν στη ζωή. Άσχετα από το τι συνέβη σήμερα, θα πρέπει ο κάθε μαθητής να συνεχίσει την προσπάθεια μηδενίζοντας το κοντέρ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις