Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Τα ψέματα τα πήρε το κύμα...

Ώρα Πατρών: Τα ψέματα τα πήρε το κύμα...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παραταξης αναφέρεται:

Λίγοι μήνες χρειάστηκαν για να αποδειχθεί περίτρανα ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, προσπαθώντας με ψέματα να κερδίσει χρόνο και να φέρει προ τετελεσμένων τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τα αντλιοστάσια στον αιγιαλό στα Ροΐτικα και Βραχναίικα. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η κατασκευή των αντλιοστασίων πάνω στο κύμα έχει όλες τις άδειες, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες, αλλά κατασκευάστηκαν με σημαντικές αλλαγές της αρχικής εγκεκριμένης μελέτης (με αμοιβή 300.000€), ως προς τις διαστάσεις και τις παρεμβάσεις αρχιτεκτονικής, αφού η κεκλιμένη πλάκα με επικάλυψη κεραμιδιών καταργήθηκε για να μετατραπεί σε οριζόντια πλάκα. Και όλα αυτά με ημερομηνία 07/01/2021 από τις αρμόδιες υπηρεσίες της επιχείρησης, χωρίς να υπάρχει μέχρι πρότινος καμία ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες και τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί. Στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΠ παρουσιάστηκε η θετική γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου στις 26/05 καταλήγει με την επισήμανση «να εξασφαλιστούν από τη ΔΕΥΑΠ οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις».

Είναι πολιτικά εκτεθειμένες η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΠ, αφού δεν δίστασαν απευθυνόμενοι στον πατραϊκό λαό, εκτοξεύοντας ψέματα με σκοπό να σκεπάσουν την ανικανότητά τους και την αδυναμία τους να διαχειριστούν τόσο σοβαρά θέματα με διάλογο με τους πολίτες. Μόνο με την αλήθεια προς τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες μπορεί να υπάρχει εξασφάλιση συναινέσεων και να επιτευχθεί το μέγιστο, που είναι η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης. Με σεβασμό στο περιβάλλον και ιδιαιτέρως στον αιγιαλό, που της παραχωρήθηκε με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε την δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή να επανεξετάσει όλες τις δυνατότητες για εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης, αποδεκτή από όλες τις πλευρές. Προτείνουμε σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το Πανεπιστήμιο, τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να βρεθεί λύση, με την "παραφωνία" στον αιγιαλό, αλλά και με πρώτιστο στόχο την ολοκλήρωση του έργου, ακόμα και αν η ενδεδειγμένη λύση στα επίμαχα σημεία επιβαρύνει οικονομικά τη ΔΕΥΑΠ ή μια λύση που θα αφορά το υπέργειο και μόνο τμήμα της κατασκευής των αντλιοστασίων.  

Τέλος καλούμε την Δημοτική αρχή που θέλοντας να θολώσει τα νερά, σπέρνει ψευδείς ειδήσεις ότι δήθεν δεν θα ολοκληρωθεί το έργο γιατί η σύνδεση ΟΛΩΝ αυτών των περιοχών θα γίνει με την αναβάθμιση του βιολογικού σε περίπου 3 χρόνια....

Ας φροντίσει η Δημοτική Αρχή να επωφεληθεί το διάστημα αυτό για να προχωρήσει σε συνδέσεις στις περιοχές εκτός σχεδίου αλλά και εντός πού έχουν μείνει απέξω σε Μονοδένδρι, Ροΐτικα, Βραχναίικα όπως οι τοπικές κοινότητες  ανέφεραν στις συναντήσεις με την Ώρα Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις