Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτέλεση Κορφιάτη: Ο εφοπλιστής που καταζητείται για τη δολοφονία της συζύγου

Εκτέλεση Κορφιάτη: Ο εφοπλιστής που κατα...

Προς τα που κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας

Ένας γνωστός εφοπλιστής και μια γυναίκα είναι τα δύο άτομα που καταζητούνται από τις αστυνομικές αρχές για συμμετοχή στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντίμη Κορφιάτη το καλοκαίρι του 2020 που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από τις σφαίρες των εκτελεστών η 37χρονη σύζυγος του επιχειρηματία.

Οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ κατάφεραν μέχρι στιγμής να συλλάβουν επτά άτομα, ενώ άλλο ένα που είχε ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση του ξενοδόχου στις 9 Ιουνίου του 2020 βρίσκεται στη φυλακή για άλλο αδίκημα.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε ένα άτομο “κλειδί” το οποίο φέρεται να γνώριζε για το πως η ομάδα των δέκα σκότωσε τη 37χρονη γυναίκα και ήθελε να βγάλει από τη ζωή τον ξενοδόχο. Ο άνθρωπος αυτός που παρείχε πολύτιμες πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές βρίσκεται πλέον σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Κι ενώ οι επτά συλληφθέντες περιμένουν στη ΓΑΔΑ για να οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές, οι άνδρες της Ασφάλειας καταζητούν δύο ακόμα άτομα.

Το ένα από αυτά είναι Έλληνας εφοπλιστής ο οποίος διατηρεί γραφεία σε Κηφισιά και Κολωνάκι, ενώ η εταιρεία του έχει έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. Κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, ενώ είναι αρκετά γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. Ο εφοπλιστής που κατηγορείται για συνέργεια στην δολοφονία, είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών από το νησί.

Οι αστυνομικοί των αναζήτησαν στο σπίτι του άλλα και στα γραφεία των εταιριών του, ωστόσο δεν κατάφεραν προς το παρόν να τον εντοπίσουν.

Το δεύτερο άτομο για το οποίο έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό η ΕΛ. ΑΣ είναι γυναίκα, η οποία ήταν τα μάτια της συμμορίας. Η γυναίκα είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις, το πρόγραμμα και τις διαδρομές του ξενοδόχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις