Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

"1821, η Επιθεώρηση": Αναμένεται στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

"1821, η Επιθεώρηση": Αναμένετ...

Η προβεβλημένη παράσταση των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά ήδη έκανε τη λαμπρή πρεμιέρα της στο Βεάκειο την περασμένη Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Από τα «δυνατά» χαρτιά του προγράμματος του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου πφαίνεται πως θα είναι η παράσταση «The 1821, η Επιθεώρηση που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη 6/7/2021 στις 21.30 στον αύλειο χώρο μπροστά στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», πλάι στο παλιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου στην Ακτή Δυμαίων.

Η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα φιλόδοξη παράσταση με την υπογραφή του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Φοίβου Δεληβοριά και του νέου «τρομερού παιδιού» του θεάτρου, του ταλαντούχου και ανατρεπτικού Δημήτρη Καραντζά στη σκηνοθεσία, ήδη ξεκίνησε την πορεία της στην Αθήνα κάνοντας την πρεμιέρα της την περασμένη Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 το βράδυ στο Βέακειο θέατρο στον Πειραιά όπου και θα παίζεται έως τις 25/7, κάθε Παρασκευή και σαββατοκύριακο.  

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει μια πρωτότυπη επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και ιστορία.

Πρωταγωνιστούν η Ελένη Κοκκίδου, ο Νίκος Καραθάνος, ο Γιώργος Γάλλος, η Γαλήνη Χατζηπασχάλη, ο Γιάννης Νιάρος, ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Γιάννης Κλίνης, ο Γιάννης Κουκουράκης, η Βάσω Καβαλιεράτου, η Ιωάννα Πιατά, ο Πάνος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Μουλάς και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Γκεστ οι: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Καβογιάννη, Μάρθα Φριντζήλα και Χρήστος Λούλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παράσταση που τυγχάνει μεγάλης δημοσιότητας αυτές τις μέρες (ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού Αθηνόραμα αυτής της εβδομάδας) ήταν ουσιαστικά και η πρώτη, καινούργια, μεγάλη θεατρική παραγωγή που έκανε «ποδαρικό» μετά από επτά μήνες αναγκαστικής πολιτιστικής παύσης, λόγω των μέτρων της πανδημίας και του λοκντάουν. Το θέατρο παίρνει ξανά μπροστά λοιπόν με μια απολαυστική και πλούσια παραγωγή κι έναν εξαιρετικό θίασο που προσφέρει γέλιο και συγκίνηση, που συνδυάζει το κωμικό και το τραγικό, την ελπίδα και λύπη, αξιοποιώντας το καλύτερο θεατρικό είδος γι' αυτό, την επιθεώρηση.

Στο επίκεντρο της παράστασης βρίσκεται το παρελθόν αλλά και το παρόν της Ελλάδας. Στα 15 περίπου νούμερα της παράστασης, πρωταγωνιστούν ήρωες, προσωπικότητες, σταρ της τηλεόρασης αλλά και καθημερινοί άνθρωποι που σκιαγραφούν ψηφίδες από το πληθωρικό πορτραίτο της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά του πρόσφατου παρελθόντος.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου της επιτροπής των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ο Γιώργος Καραϊσκάκης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές αυτού του σπονδυλωτού θεάματος που ασχολείται με τη διχόνοια του Γένους, την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την περίφημη τελετή έναρξης του Δημήτρη Παπαϊωάννου, το κινηματογραφικό στυλ του Γιώργου Λάνθιμου, του Γιάννη Οικονομίδη και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, τη σύγχρονη έμφυλη βία και το κίνημα metoo, το Voice, την αρχαιολατρεία, το «Στην Υγειά μας», αλλά και τη χούντα, τον Ανδρέα Παπανδρέου και την τηλεοπτική κουλτούρα των τελευταίων 30 ετών. Η συγγραφική ομάδα καταπιάνεται επίσης με τη χρυσόσκονη των 90’s, την εγχώρια showbiz και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη αστυνομοκρατούμενη κοινωνία και τον κορωνοϊό.

Στα κείμενα έχει συνεργαστεί και η Λένα Κιτσοπούλου με την πάντα τολμηρή όσο και καίρια ματιά της.

*Οι φωτογραφίες είναι της Γκέλυς Καλαμπάκα, από την ανάρτηση του euronews.com

Δημήτρης Καραντζάς - Φοίβος Δεληβοριάς, ...

Δημήτρης Καραντζάς - Φοίβος Δεληβοριάς, η φωτ. είναι της Γκέλυς Καλαμπάκα.

1821 - Η επιθεώρηση, Γιάννης Κουκουράκης...

1821 - Η επιθεώρηση, Γιάννης Κουκουράκης και Γιώργος Γάλλος, η φωτ. είναι της Γκέλυς Καλαμπάκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture