Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Ολυμπιακοί Αγώνες Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το φάρμακο για τον covid που έδωσε ο Χ . Γώγος στον Φ. Τζωρτζίδη- Πώς μια περσινή συνέντευξη έγινε θέμα συζήτησης

Το φάρμακο για τον covid που έδωσε ο Χ ....

Δείτε το βίντεο

Ρεπορτάζ: Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Κωνσταντίνα Τσίχλα

Μια περσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Πατρινού νευροχειρουργού και διευθυντή στην νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου, Φώτη Τζωρτζίδη αναφορικά με την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό, έχει γίνει talk of the town τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.

Το θέμα αναμόχλευσε ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Θάνος Αμπατζής ο οποίος βρήκε τη συνέντευξη του γιατρού στο yοutube και την επανάφερε με ανάρτησή του στα social media συνοδεία πολλών ερωτηματικών.

Στη συνέντευξη ο κ. Τζωρτζίδης περιγράφει την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Χαράλαμπος Γώγος είχε «κρατημένο» για αυτόν ένα φάρμακο, μετά τη λήψη του οποίου έγινε καλά μέσα σε λίγες ώρες ενώ η υγεία του είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση και υπήρχε κίνδυνος ακόμη και για εισαγωγή του στη ΜΕΘ. Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει πληθώρα σχολίων. «Είναι το φάρμακο που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Αναστάσιος της Αλβανίας, ο υπουργός Πλακιωτάκης και κάποιοι ακόμα επώνυμοι. Για τα 12.000 θύματα του covid όμως δεν υπήρχε το φάρμακο. Πρόκειται προφανώς για το ίδιο φάρμακο (μονοκλωνικών αντισωμάτων) για το οποίο φωνάζει ο Παύλος Πολάκης, χωρίς κανείς να συγκινείται, χωρίς κανείς να τον ακούει» σχολιάζει ο κ. Αμπατζής.

Για αστειότητες έκανε λόγο σε επικοινωνία που είχε μαζί του το thebest.gr, ο κ. Τζωρτίδης ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τα όσα αναφέρει ο κ. Αμπατζής επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι αδιανόητο να μιλάμε για γιατρούς που δίνουν το φάρμακο σε έναν ασθενή και όχι σε άλλον και ότι αν αυτό συνέβαινε θα είχε παρέμβει ο Eισαγγελέας

Την εποχή εκείνη δινόταν ενώ δεν είχε δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών- Όλο αυτό είναι μία φούσκα γιατί είναι σαν να υπάρχει ένα φάρμακο που δεν δίνεται, ενώ δίνεται. Οι ασθενείς στη ΜΕΘ του Ρίου, το παίρνουν όλοι

Μιλώντας στο thebest,gr ο Χαράλαμπος Γώγος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις και ανέφερε: Ο κ. Τζωρδίδης έπαιρνε ένα σύνολο αντιϊκών φαρμάκων που υπήρχαν την εποχή εκείνη. Επειδή επιδεινώθηκε η κλινική του εικόνα του προτάθηκε και συμφώνησε  να πάρει ανοσοτροποποιητικό φάρμακο, το tosilizomapι (τοσιλιζουμάβη).

Δίνεται ενδοφλέβια σε ασθενείς με έντονη φλεγμονή και βαριά αναπνευστική νόσο. Δινόταν από την αρχή της πανδημίας αλλά με πρώιμη έγκριση χορήγησης. Πλέον δίνεται ευρέως και σύμφωνα με οδηγίες που υπάρχουν από διεθνείς εταιρείες αλλά και από την ελληνική εταιρεία λοιμώξεων.

Την εποχή εκείνη δινόταν ενώ δεν είχε  δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, ήταν σε πρώιμο στάδιο. Από εκεί και πέρα επιβεβαιώθηκε η σημαντική δράση του φαρμάκου σε μερικές ομάδες ασθενών οι οποίες παρουσίαζαν έντονο φλεγμονώδες σύνδρομο με αναπνευστική επιβάρυνση. Δόθηκε και δίνεται σε ευρεία κλίμακα  σε ασθενείς που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή τη στιγμή δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και στην Πάτρα, και στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Όταν το έλαβε ο κ. Τζωρτζιδης είχε δοκιμαστεί στο εξωτερικό και στη χώρα μας είχε πάρει πρόωρη έγκριση χορήγησης. Τώρα πια  δίνεται σε αρκετούς, και εκατοντάδες, σε όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε ασθενείς που επιβαρύνονται, δεν είναι ένα φάρμακο ρουτίνας.

Όλο αυτό είναι μία φούσκα γιατί είναι σα να υπάρχει ένα φάρμακο που δεν δίνεται, ενώ δίνεται. Οι ασθενείς στη ΜΕΘ του Ρίου, το παίρνουν όλοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις