Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγουν τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τις ηλικίες 18-29

 Ανοίγουν τα εμβόλια Pfizer και Moderna ...

Aπό τις επόμενες ημέρες

Δύο ακόμη εμβόλια, της Pfizer και της Moderna, προστίθενται από τις επόμενες ημέρες στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών. Όπως γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ θα μπορεί να κλείνει ραντεβού από τις 7 Ιουνίου και με τα εν λόγω σκευάσματα, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Τόνισε επίσης, μιλώντας στον ANT1, ότι έως τώρα και λόγω της έλλειψης του J&J με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 άτομα αν και, όπως διευκρίνισε, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότερα.

Όσον αφορά Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, ανέφερε ότι ήδη είχαν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Αναφορικά με τα ταξίδια που αφορούν ανήλικους, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού από 16 ετών κι άνω τα παιδιά θα ταξιδεύουν με αρνητικό διαγνωστικό τεστ».

Εξηγώντας την χρήση του πιστοποιητικού, υπογράμμισε ότι το πιστοποιητικό με την επίδειξή του σε χώρα της Ε.Ε. θα σκανάρεται να επιβεβαιώνεται η γνησιότητά του. Επισήμανε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την αντικατάσταση της βεβαίωσης του εμβολιασμού, ενώ υπάρχουν σκέψεις και σχέδιο οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην κάνουν self test.

«Περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς. Μέχρι στιγμής ισχύει η υποχρεωτικότητα του self test», εξήγησε.

Επιπλέον, σχετικά με τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν λάβει κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους εξ αυτών δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις