Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μία ιδιαίτερα τιμητική διεθνής βράβευση για την p-consulting.gr

Μία ιδιαίτερα τιμητική διεθνής βράβευση ...

Η Πατρινή εταιρεία που ξεχωρίζει με το έργο της στο εξωτερικό

Η γνωστή Πατρινή εταιρεία p-consulting.gr πραγματοποιεί εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα, μία μοναδική για τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής μας, διεθνή παρουσία με την υλοποίηση δεκάδων ευρωπαϊκών έργων, καθώς και με το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Όπως πληροφορηθήκαμε, πρόσφατα η συγκεκριμένη παρουσία είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευση της εταιρείας με το LOST award.

Το ευρωπαϊκό έργο LOST (Learning Opportunities, inStruments and Investigation Techniques to fight the growing phenomenon of missing people in Europe) είναι μια κοινή προσπάθεια φορέων από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία, Βέλγιο και Ελλάδα και αφορά την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ατόμων που ασχολούνται με την αναζήτηση χαμένων προσώπων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επέλεξε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα προγράμματα της πλατφόρμας Erasmus+ ως ένα ξεχωριστό πρόγραμμα τόσο από άποψη καινοτομίας και συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, όσο και από την άποψη της υποδειγματικής εφαρμογής της τεχνολογίας στην εκπαίδευση από την p-consulting.gr. Η βράβευση αυτή έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα έργα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεχώρισε και είναι μια μεγάλη τιμή για την p-consulting.gr  η οποία είχε αναλάβει τη ψηφιακή υπόσταση του έργου και την πλατφόρμα εκπαίδευσης σε 5 γλώσσες.

Στη Δανία το πρόβλημα των εξαφανίσεων είναι έντονο, ιδίως σε νεαρές ηλικίες με τραγική πολλές φορές κατάληξη. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία αντίστοιχα, ενώ στην Ιταλία εμφανίζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία 6 χρόνια.

Η Ελλάδα αν και σταθερή στα αντίστοιχα ποσοστά, εμφανίζει μεν μια υψηλή απόδοση επίλυσης των υποθέσεων από τους αρμόδιους φορείς, αλλά σίγουρα το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων στον ευρύ πληθυσμό παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έντονο είναι και το φαινόμενο της αναζήτησης ασυνόδευτων μεταναστών και προσφύγων νεαρής ηλικίας στη χώρα μας, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Με την αμέριστη συνδρομή των Carabinieri από την Ιταλία, και Οργανισμών που ασχολούνται με την αναζήτηση χαμένων προσώπων από Δανία και Ισπανία, αλλά και την τεχνογνωσία για την εκπαίδευση ενηλίκων από Πορτογαλία, Δανία και Ελλάδα ολοκληρώθηκε το 2020 ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στηρίζει το τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα.

Το έργο LOST ολοκληρώθηκε με την επιτυχή αξιολόγησή του από τους Carabinieri στην Ιταλία, και τους οργανισμούς @DKMissing People και SOSU Ostjyland στην Δανία και @Asociacionsosdesaparecidos στην Ισπανία.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα καθώς και άλλες πληροφορίες για το έργο μπορεί να βρει κανείς στο https://lost.team/.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά