Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Στο πατρινό κοσμηματοπωλείο Μέντης η «fustanella» του Σεργάκη που συγκίνησε τον Μακρόν

Στο πατρινό κοσμηματοπωλείο Μέντης η «fu...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ένα πορσελάνινο δώρο- σουβενίρ αλλά και φίνο επετειακό art object για το 2021 από τον γνωστό διεθνή κοσμηματοποιό

Είναι μια από τις made in Greece δημιουργίες που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Το μικρό γλυπτό από πορσελάνη «Fustanella» με την υπογραφή Giannis Sergakis συναγωνίστηκε σε δημοσιότητα ακόμα και το περιβόητο πουγκί της Callista που φόρεσε η Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο διεθνούς ακτινοβολίας Ελληνας κοσμηματοποιός, γνωστός για τα ιδιαίτερης λεπτότητας και φινέτσας κοσμήματά του, δώρισε την πορσελάνινη φουστανέλα (ύψους 10 εκατοστών, πλάτους 13 εκατοστών) στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εκείνος έσπευσε να απαντήσει με μια ιδιόχειρη επιστολή για να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του, αλλά και να υπογραμμίσει ακόμα μια φορά την αγάπη του για την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Σεργάκης συνεργάστηκε με την κεραμίστρια Ελλη Σοφιανοπούλου στον σχεδιασμό ενώ για την κατασκευή με τον συντηρητή έργων τέχνης και γλύπτη, Γιώργο Κατσίγιαννη. «Δημιουργήσαμε μία πορσελάνινη φουστανέλα για να τιμήσουμε την ιδέα του Έλληνα σε έναν αιώνιο κύκλο αγώνων και χαράς, απογοήτευσης και ελπίδας, κόπωσης και ενέργειας, λήθαργου και σθένους. Ένα σύμβολο ενός μικρού έθνους που μπορεί», επισημαίνει.

 Το συλλεκτικό art object πρωτοκυκλοφόρησε ως γούρι της νεάς χρονιάς αλλά συνεχίζει να τραβάει την προσοχή στην αγορά. Στην Πάτρα, διατίθεται στο γνωστό κοσμηματοπωλείο Μέντης της Ρήγα Φεραίου όπου αντιπροσωπεύεται η σειρά κοσμημάτων Sergakis και έχει σημαντική ζήτηση. (Η τιμή του είναι 150 ευρώ)

 Η πορσελάνινη φουστανέλα, μοιάζει να κινείται, να μετακινούνται οι πτυχώσεις της φούστας και να ανεμίζουν. «Μεταμορφώνονται» σε ραβδώσεις από κίονες ενός αρχαίου ναού που μπορείς να χαιδέψεις στον προσωπικό σου χώρο. Το αμπαλάζ είναι  ξύλινο κουτί που ανοίγει σύροντας το καπάκι για να  ανακαλύψεις τη φουστανέλα ακουμπισμένη σε άχυρο. Αυτό το κουτί έφτασε και στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στα χέρια του Μακρόν. Και αμέσως εντόπισε την ευαισθησία και το συμβολισμό του.

Ο Γιάννης Σεργάκης έχει λάβει μέρος σε δ...

Ο Γιάννης Σεργάκης έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις με την ομότεχνή του Ευγενία Νιάρχος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View