Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρδαλιάς: Κάηκαν 40 χιλιάδες στρέμματα στην Κορινθία

Χαρδαλιάς: Κάηκαν 40 χιλιάδες στρέμματα ...

Για δεύτερο 24ωρο η φωτιά που έχει κατακάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους αλλά και περιουσίες μαίνεται σε διάφορα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Κορινθία.

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας.

Αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση σε διάστημα λίγων μόλις ωρών για τη φωτιά που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης, η οποία έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα και σε πολλές περιοχές της Αττικής, αφού οι στάχτες έχουν φτάσει ακόμα και σε μπαλκόνια και σε αυλές σπιτιών.

Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων, τόνισε ακόμα ο υφυπουργός. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα, υπογράμμισε. 

Μίλησε ακόμα για τις επιχειρήσεις εκκένωσης αλλά και την ενεργοποίηση του 112 σε τοπικό χαρακτήρα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις