Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάστατοι οι φοιτητές του τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Ανάστατοι οι φοιτητές του τμήματος Μουσε...

Αναφέρουν πως αιφνιδίως την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 η διοίκηση της σχολής προχώρησε στην πρόσληψη & ανάθεση διδασκαλίας μαθήματος που δεν έχει διδαχθεί το χειμερινό εξάμηνο

Αναστάτωση και ανησυχία επικρατεί στο νεοσύστατο, από το 2019 τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς όπως καταγγέλλουν φοιτητές του τμήματος, αιφνιδίως την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 η διοίκηση της σχολής προχώρησε στην πρόσληψη και ανάθεση διδασκαλίας μαθήματος που δεν έχει διδαχθεί το χειμερινό εξάμηνο.

Οι φοιτητές του B’ εξαμήνου του τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών όπως αναφέρουν, ετοιμάζονται με εργασίες και επαναλήψεις για την εξεταστική περίοδο που πλησιάζει.

Δύο ερωτήματα προκύπτουν με την αιφνίδια αυτή ανάθεση διδασκαλίας μαθήματος που δεν έχει διδαχθεί το χειμερινό εξάμηνο και για το οποίο απαιτείται ογκώδης ύλη.

Πρώτον, πως γίνεται μάθημα χειμερινού εξαμήνου να προστεθεί στο επόμενο εαρινό;

Δεύτερον και ουσιαστικότερο, πως είναι ανθρωπίνως δυνατόν να διδαχθεί και να αφομοιωθεί ύλη ενός εξαμήνου σε λιγότερο από ένα μήνα;

Οι φοιτητές μην έχοντας τρόπο να συναντηθούν με τα μέλη της διοίκησης, εξαιτίας του ότι η σχολή παραμένει κλειστή, είναι ανάστατοι και μην έχοντας άλλη εναλλακτική απευθύνονται στον Τύπο ώστε να βρουν απαντήσεις.

Οι φοιτητές του τμήματος διευκρινίζουν και υπογραμμίζουν πως δεν έχουν διάθεση να αφήσουν μαθήματα πίσω και φυσικά σεβόμενοι το έργο και την πορεία των καθηγητών δεν μπορούν να αγνοήσουν την πρόσκληση σε παρακολούθηση διαλέξεων.

Αντιλαμβάνεται κανείς το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Το τμήμα μουσειολογίας ιδρύθηκε το 2019 και είναι το μοναδικό τμήμα σε ολόκληρη την Ελλάδα σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών. Από φέτος, δυστυχώς, βλέπουμε ότι η σχολή δεν συμπεριλήφθηκε στο μηχανογραφικό και καθώς δείχνουν τα πράγματα είμαστε  οι τελευταίοι εισαχθέντες. Αξίζει να σημειωθεί πως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους μουσειολόγους δεν υπάρχουν. Ενώ λοιπόν έγινε μια προσπάθεια να καταρτιστούν επιστήμονες στον τομέα αυτό, ξαφνικά κρίνεται από το Υπουργείο ότι αυτή η επιστήμη δεν είναι πλέον κάτι πάνω στο οποίο κάποιος μπορεί να μορφωθεί στη χώρα μας. Παρόλα αυτά οι φοιτητές πρώτου και δεύτερου έτους νοιαζόμαστε για το μέλλον της σχολής και για αυτό το λόγο ενημερώνουμε τον ηλεκτρονικό Τύπο, τονίζουν.

Ο ιστότοπος της σχολής είναι http://museology.upatras.gr/

Το τμήμα Μουσειολογίας εδρεύει στην οδό Ρήγα Φεραίου στον Πύργο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις