Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Χωρίς εισακτέους τα 4 Τμήματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία! Τι λέει ο Πρύτανης

Πανεπιστήμιο Πατρών: Χωρίς εισακτέους τα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μείωση του αριθμού των εισακτέων

Νέο status διαμορφώνεται για τα ΑΕΙ σύμφωνα με την απόφαση του Υπ. Παιδείας σε σχέση με την μείωση των εισακτέων, αφού μειώνονται κατά 555 οι  θέσεις σε σύγκριση  με τον περσινό χρόνο, μεταφέρονται  1.040 θέσεις από τα κεντρικά  ΑΕΙ σε τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέχει την πρωτιά στη μείωση του αριθμού εισακτέων με -7,37% (από 7.020 πέρσι, φέτος οι θέσεις μειώνονται στις 6.283), λόγω της μηδενικής εισαγωγής στα  τέσσερα προαναφερθέντα Τμήματα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως εξηγεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημιίου Πατρών Χρήστος Μπούρας μιλώντας στο thebest.gr "πέρυσι είχαμε ζητήσει 3.500 εισακτέους και μας έδωσαν 7.000. Φέτος ζητήσαμε 3.500 και μας έδωσαν 6.300. Η  μείωση είναι σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων που μας έδωσαν πέρυσι. Τα τέσσερα τμήματα θα συνεχίσουν με τους υπάρχοντες φοιτητές και δεν προβλέπονται νέοι εισακτέοι". 

Τα Τμήματα για τα οποία δεν προβλέπονται νέοι εισακτέοι είναι το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο, το Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, το Τμήμα Βιοσυστημάτων στο Μεσολόγγι και το Τμήμα Διοίκησης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις