Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Δε θα επιτρέψουμε να περάσει ο σχεδιασμός για την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Δε θα επιτρέψουμ...

Τι αναφέρει ανακοίνωση

Την άμεση αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκάλεσε η υπουργική απόφαση που προβλέπει προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προκηρύσσει απεργία για την 16η Μαΐου, ενώ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι τα όποια σχέδια για καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας, θα βρουν τους εργαζόμενους απέναντι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΠ:

Σήμερα ανακοινώθηκε με υπουργική απόφαση το «προαιρετικό» άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 16 και 23 Μάη!

Παράλληλα η ίδια υπουργική απόφαση προσαρμοσμένη στο «ενθουσιώδες» κλίμα των ημερών, από τη μία ξεφουσκώνει τα ήδη αδύναμα ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας για την πανδημία στους χώρους δουλειάς και από την άλλη προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων με «προαιρετικό» διευρυμένο ωράριο από τις 7πμ ως τις 10:30μμ.

Το «προαιρετικό» είναι η αρχή της μονιμότητας! Στην Πάτρα, σε συνεννόηση με τις εργοδοτικές ενώσεις, μεγάλες επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο έχουν βγάλει ήδη προγράμματα βαρδιών για την Κυριακή.

Η υπουργική απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Το αντεργατικό νομοσχέδιο που παρουσίασε προχθές η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει το ρυθμό για τις ανατροπές του αιώνα. Ολοκληρώνει και ενισχύει προηγούμενες διατάξεις που αφορούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εντάσσοντας όλο και περισσότερους κλάδους που θα τους δίνεται η δυνατότητα να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους και παράλληλα αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο τους όρους εργασίας.

Καλούμε τους εργαζομένους, τους εμποροϋπάλληλους να σπάσουν το φόβο, να βγουν μπροστά, αγωνιστικά, για τη ζωή τους, τα δικαιώματα τους, για τον ελεύθερο χρόνο τους, για την ξεκούρασή τους, για τις οικογένειές τους!
Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προκηρύσσει απεργία για την Κυριακή 16 Μάη, ώστε να καλυφθούν οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται, που κινητοποιούνται ενάντια στην απελευθέρωση της Κυριακής αργίας.

Δε θα επιτρέψουμε να περάσουν οι ανατροπές του αιώνα!

Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα που απελευθερώνει το ωράριο και  καταργεί το 8ωρο.

Τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δεν είναι οριστικό! Υπάρχει ελπίδα!

Με τους αγώνες μας και την οργάνωση μας, μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις